Hellenic MENSA

MENSA Summer Science Camp 2023

 ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (πατήστε εδώ)

Ανακοίνωση:

Ελάτε να ανακαλύψουμε τον κόσμο της επιστήμης στο Summer Science Camp της Ελληνικής MENSA!

Είστε έτοιμοι να ζήσετε ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο εξερευνήσεις, δημιουργία και αμέτρητες επιστημονικές περιπέτειες; Αυτό το καλοκαίρι, έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που θα σας καταπλήξει και θα σας εμπνεύσει σε ένα νέο επίπεδο γνώσης και δημιουργικότητας.

Ορίστε μερικές από τις συναρπαστικές δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας camp:

Κυριαρχήστε στον Καμβά της Μάθησης:

Εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες καθώς εισέρχεστε στον κόσμο της online μάθησης. Ανακαλύψτε τη δύναμη του Canvas, μιας ευέλικτης πλατφόρμας μάθησης που χρησιμοποιείται από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.  

Αστρονομία: Θα ξεκινήσουμε μια απροσδόκητη εξερεύνηση στο σύμπαν, μαθαίνοντας για αστέρια, γαλαξίες και άλλα αστρικά φαινόμενα.

STEM Challenges: Ετοιμαστείτε για αναμετρήσεις σε μηχανική και μικρές κατασκευές χρησιμοποιώντας απλά υλικά. Θα αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας στη λογική σκέψη και την προβληματιστική.

Ρομποτική/Προγραμματισμός: Θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των ρομπότ και θα μάθουμε πώς να τα προγραμματίζουμε για να εκτελούν εκπληκτικές ενέργειες.

Πειράματα: Μετατρέψτε τον εαυτό σας σε επιστήμονα και ανακαλύψτε τον κόσμο της χημείας μέσα από διασκεδαστικά πειράματα.

Ψηφιακά κυκλώματα: Θα μπούμε στον κόσμο των ψηφιακών κυκλωμάτων και θα δημιουργήσουμε δικά μας μικρά ηλεκτρονικά έργα.

Origami: Θα ανακαλύψουμε την τέχνη της χαρτοπλαστικής και θα δημιουργήσουμε φανταστικά έργα με τεχνικές origami.

Θεατρικό παιχνίδι: Ας αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας στην επικοινωνία και την εκφραστικότητα μέσα από θεατρικά παιχνίδια.

Κεραμική και Ζωγραφική: Θα ανακαλύψουμε την τέχνη της κεραμικής και της ζωγραφικής, εξερευνώντας διάφορες τεχνικές και δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη επίσκεψη στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, όπου θα απολαύσουμε μια ξενάγηση στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Αυτή η εμπειρία θα μας εμπνεύσει και θα μας δείξει τον κόσμο της τέχνης και της παράστασης.

Ημερομηνίες: [26/6 με 30/6 & 3/7 με 7/7] Δευτ.-Παρ. ώρες: 9πμ-3μμ, για παιδιά 6 έως και 12 ετών. Εβδομαδιαίο κόστος 90 ευρώ

Τοποθεσία: [Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, Αθήνα, 11743]

 Πληροφορίες:  

 Μέγαρο Μουσικής   Αθήνα (29/4/2012)

 

 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Θεσσαλονίκη (07/12/2014)

http://www.mensa.org.gr/gifted-thessaloniki

Ημερίδες σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο (16-17/1/2016) 

http://www.mensa.org.gr/home-gr/647-i-mensa-se-mesologgi-kai-agrinio-16-17-01-16

Ημεριδα στα Ανώγεια Κρήτης - TEDex (21/05/2016)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/951-i-mensa-sti-kriti-imerida-gia-ta-xarismatika-paidia-21-05-2016

Διάλεξη για τα Χαρισματικά Παιδιά - Ρίο (28/06/2016)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/967-i-mensa-stin-patra-dialeksi-gia-ta-xarismatika-paidia-28-06-2016

Ημερίδα για την Χαρισματικότητα στην Πάτρα (19/11/2016)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/996-imerida-gia-tin-xarismatikotita-patra-19-11-2016

Ημερίδα για την Χαρισματικότητα στην Ξάνθη (26/11/2016)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/998-ksanthi-imerida-gia-tin-xarismatikotita-kai-test-i-q-26-11-2016

 

Διάλεξη για την Χαρισματικότητα - Πάτρα (04/03/2017)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/1039-dialeksi-gia-tin-xarismatikotita-patra-04-03-2017

Διάλεξη για την Χαρισματικότητα - Θεσσαλονίκη (02/04/2017)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/1048-dialeksi-gia-tin-xarismatikotita-thessaloniki-02-04-2017 

 

Διάλεξη για την Χαρισματικότητα - Ηράκλειο Κρήτης (19/05/2017)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/1059-i-mensa-stin-kriti-dialekseis-gia-tin-xarismatikotita-19-20-05-2107

 

Διάλεξη για την Χαρισματικότητα - Χανιά Κρήτης (20/05/2017)

 

 Διάλεξη για την Χαρισματικότητα - Πάτρα (25/02/2018)

http://www.mensa.org.gr/home-gr/1132-dialeksi-gia-tin-xarismatikotita-patra-25-02-2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MENSA  

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

 

Ιωάννα Κατσαβριά (B.Ed., M.Sc., M.Ed., Ph.DCandidate), επιστημονικός συνεργάτης στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χαρισματική εκπαίδευση. 

Η κ. Ιωάννα Κατσαβριά είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού τίτλου στις στρατηγικές διαχείρισης ανθρώπινων πόρων από το ALBA Graduate Business School στην Αθήνα, Ελλάδα.Στη μεταπτυχιακή της εργασία μελέτησε τη σχέση μεταξύ των επιλογών καριέρας και των δεξιοτήτων επτά εφήβων με υψηλή ευφυία. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα αναλυτικά προγράμματα και τη διδασκαλία με έμφαση στη χαρισματική εκπαίδευση απο το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Αριζόνα (ASU). Στη μεταπτυχιακή της εργασία εστίασε στη δημιουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων πάνω στις στρατηγικές της χαρισματικής εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικο-συναισθηματικών και γνωστικών δεξιοτήτων των αναγνωρισμένων χαρισματικών παιδιών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και μαθησιακές ανάγκες και σύμφωνα με τα πρότυπα της εθνικής ένωσης για τα χαρισματικά παιδιά της Αμερικής (NAGC - CEC Advanced Standards in Gifted Education Teacher Preparation Standards). Σύντομα, θα ολοκληρώσει το διδακτορικό της στην προσχολική ανάπτυξη και εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα (UCF). 

Έχει δεκαοκτώ έτη εμπειρίας στην προσχολική εκπαίδευση μέσα από διάφορες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει διδάξει εν δυνάμει και αναγνωρισμένα χαρισματικά παιδιά στηνΕλλάδα και το εξωτερικό. Η διδασκαλική της εμπειρία και τα τυπικά της προσόντα πιστοποιήθηκαν από το τμήμα εκπαίδευσης της Αριζόνα, όπου έλαβε την άδεια από τη πολιτεία να διδάξει χαρισματικούς μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας στη γενική εκπαίδευση. 

Η έναρξη της επαγγελματικής της πορείας στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης έγινε με την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ετήσιου προγράμματος στην χαρισματική εκπαίδευση στη Βοιωτία. Τα τελευταία τρία χρόνια, συνεργάζεται εθελοντικά με την Ελληνική MENSA μέσα από τη διαδικτυακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις πηγές και στρατηγικές της χαρισματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, διδάσκει προπτυχιακούς φοιτητές στη προσχολική αγωγή στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χαρισματική εκπαίδευση με έμφαση στις στρατηγικές εκπαίδευσης για τους ειδικούς πληθυσμούς (π.χ., προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, διπλά-ειδικοί, παιδιά με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, κ.λ.π.).

 Άννα Αθανασοπούλου, στη θέση της Math Curriculum Advisor.

                 Η κα Άννα Αθανασοπούλου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτοχος MastersDegree in Mathematics Education από το University of North Carolina at Charlotte, και Ph.D in Curriculum and Instruction από το University of North Carolina at Charlotte.

Από τον Αύγουστο 2013 η κα Αθανασοπούλου κατέχει Lecturer position at the University of North Carolina at Charlotte (UNCC). Διδάσκει κυρίως μαθηματικά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τμήματα μαθηματικών όπως College Algebra & Precalculus και τμήματα Στατιστικής. Έχει διδάξει στην Ελλάδα για 17 χρόνια (1984-2001) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για 4 χρόνια (2003-2007) σαν Teacher Assistant at UNCC, για 5 χρόνια (2008-Ιούνιο 2013) σαν Part Time Instructor at UNCC, και τα τελευταία 7 χρόνια (Αύγουστο 2013-σήμερα) σαν Lecturer at UNCC. Για 5 συνολικά χρόνια (2007-2012) επίσης εργάστηκε στο Socrates Academy Charter school όπου δίδαξε μαθητές τρίτης δημοτικού μέχρι μαθητές πρώτης γυμνασίου. Εκτός από τη διδασκαλία σε αυτό το σχολείο έτρεξε ένα Project όπου εκπαίδευσε τους Έλληνες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στην CAMMP method στα μαθηματικά που χρησιμοποιούσαν και στο αμερικάνικο πρόγραμμα και συνεργάστηκε μαζί τους για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στις τάξεις. Αυτό το project ήταν κάτω από την συνεργασία του University of North Carolina at Charlotte με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Από το 2011 μέχρι 2018 συνεργάστηκε εθελοντικά με την κα Χαρά Δημοπούλου από την Εστία Επιστημών Πάτρας και οργάνωσαν μαζί τηλεδιασκέψεις όπου συμμετείχαν μαθητές από το Socrates Academy αρχικά. Το 2018 οργάνωσαν 4 τηλεδιασκέψεις με μαθητές από το Socrates Academy και το Αρσάκειο Πάτρας. Από το 2018 ξεκίνησε εθελοντικά και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συνεργασία με την Ελληνική Mensa σαν σύμβουλος στα μαθηματικά.

 

 Συντονιστής Δ.Σ.: Θωμάς Χατζηαθανασίου

 Διοικητικά Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αθήνας:  Θωμάς Χατζηαθανασίου

 Διοικητικά Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης: Κώστας Μπανάκας

 Εκπαιδευτικοί Χαρισματικότητας MENSA: 
Δέσποινα Κορεντίνη,  Δώρα Κουτσού, Γιάννης Μαρτίκος, Αντώνης Σπανός

Υπεύθυνη αξιολογήσεων (WISC Test) και Συμβουλευτικής Γονέων

Μαριέτα Παπακωνσταντίνου - Ψυχολόγος, MSc

   Η Μαριέτα Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου UCL (University College London, UK), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στηνκλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκωνλαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής τουΠανεπιστημίου Kings College London(MSc in Mental Health Studies). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης συνεργάστηκε με την ψυχιατρική κλινική Bethlem Royal Hospital και το Lambeth Hospital, του Kings College London προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα της. Έπειτα συνέχισε ολοκληρώνοντας διετές μεταπτυχιακό δίπλωμα (PGDip Psychoanalytic Observational Studies, London UK) Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, στο University of East London Tavistock and Portman NHS Foundation Trust.

   Μέρος της μετεκπαίδευσής της ήταν και το πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, το οποίο παρακολούθησε στο Metàfora στην Βαρκελώνη. Επιπροσθέτως, έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών (πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), στον τομέα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς ως εκπαιδευτική μέθοδο ατόμων με αυτισμό.

   Έχει εργαστεί σε γενικό σχολείο στο Λονδίνο σαν υπεύθυνη προγράμματος ειδικής αγωγής στη Δυσαριθμησία, παρέχοντας ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.Σήμερα, συνεργάζεται μειδιωτικά πλαίσια θεραπείας παιδιών,με κύριο έργο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Από τον Σεπτέμβριο 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Ελληνική MENSA. Είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών και εφήβων, ηλικίας 6 έως 16 ετών, μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-III και από το 2018 και του τεστ WISC-V. Η εργασιακή της εμπειρία στους παραπάνω τομείς είναι 7ετής. 

 Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

 Συνεργάτης Ψυχολόγος Θεσσαλονίκης: Μόνα-Ζωή Τσαμίδου.

Για τους εκπαιδευτικούς

Το νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί προσεχώς

 

 

Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας Ελληνικής MENSA


Η μετεκπαίδευση στον τομέα της χαρισματικότητας είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί υπεύθυνα ο εκπαιδευτικός να αναπτύξει τεχνικές για να συναντήσει τις ανάγκες των παιδιών που απολαμβάνουν και αναζητούν δημιουργικές και ακαδημαϊκές προκλήσεις. Με την Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας της Ελληνικής MENSA, οι εκπαιδευτικοί δεν περιορίζονται στα δεδομένα της παραδοσιακής σχολικής τάξης, εξειδικεύονται και είναι ικανοί να εργαστούν επιπλέον σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης. Στην Ελληνική Mensa επισημαίνουμε την σπουδαιότητα του να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αναγνωρίζουν τους μαθητές με υψηλές δυνατότητες και να τους προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγική και κατάλληλα σύνθετη διδασκαλία ή να τους παραπέμπουν για επίσημη αναγνώριση, αντικειμενικές μετρήσεις και άλλες σχετικές υπηρεσίες. O ευρύτερος στόχος μας για κάθε εκπαιδευτικό που έρχεται σε επαφή με την Ελληνική Mensa είναι η εξοικείωσή του με τις τελευταίες έρευνες, προγράμματα σπουδών, παιδαγωγικές θεωρίες, και διδακτικές τεχνικές για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της εκπαίδευσης των χαρισματικών και ταλαντούχων σε κάθε εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στόχοι για τη Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας:

• Ανάλυση των βασικών θεμελιακών θεωριών για τη χαρισματικότητα.
• Εφαρμογή της γνώσης για τα χαρακτηριστικά των χαρισματικών μαθητών σε παιδαγωγικά πλαίσια, δημιουργώντας το ευνοϊκό για αυτούς περιβάλλον.
• Παρουσίαση τεχνικών με τις οποίες το περιβάλλον στην τάξη και το παιδαγωγικό πρόγραμμα έχει εξίσου σε προτεραιότητα, παράλληλα με την ακαδημαϊκή πρόκληση, τη δημιουργικότητα και τις θετικές κοινωνικές δεξιότητες.
• Καθοδήγηση με ψυχοπαιδαγωγικούς τρόπους για την παρακίνηση των μαθητών να βλέπουν τα ταλέντα τους ως μέρος του συνόλου, σε σύνδεση με την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, και τον ρόλο της επικοινωνίας στην εξέλιξη των ικανοτήτων.

Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Ένας κηπουρός μπορεί να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά; Μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τροπικό φυτό σε μεσογειακό κλίμα άμα δεν το βάλεις σε θερμοκήπιο;

Είναι απαραίτητη η προσαρμοσμένη εκπαίδευση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει τρόπος να παρέχουμε εξατομικευμένη ποιότητα εκπαίδευσης μαζί με τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης στα πλαίσια ανομοιογενών τάξεων πολλαπλών ταχυτήτων, σαν αυτές που εκ των πραγμάτων συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους.

Παρέχουμε έναν εξάμηνο κύκλο επιμόρφωσης που απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές και τελειόφοιτους φοιτητές παιδαγωγικού και συναφών σχολών που έχει ως στόχο την κατάρτιση τους επάνω σε τεχνικές διδασκαλίας οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτυχθούν ελεύθερα, βοηθώντας στην πλήρη εξέλιξη των δυνατοτήτων τους.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι εκπαιδευτικοί παιδοψυχολόγοι και ακαδημαϊκοί στην ειδική αγωγή. Υπάρχει βιωματική εκμάθηση διαφόρων τεχνικών διδασκαλίας ενώ το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ανάγκες που έχουν Χαρισματικοί & Ταλαντούχοι μαθητές. Ο κύκλος ολοκληρώνεται με την πρακτική άσκηση, η οποία περιλαμβάνει μελέτη περιπτώσεων, σχέδια εργασίας και πρακτική εφαρμογή τεχνικών σε διαγνωστικό και παρεμβατικό επίπεδο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι παρακάτω γενικές κατηγορίες:
Για τους γονείς

  

Στο παρελθόν όπου γονείς και εκπαιδευτικοί αγνοούσαν το πώς να συναντήσουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες των χαρισματικών παιδιών, ακόμα και όταν αυτά τα παιδιά κατάφερναν να διαπρέψουν ακαδημαϊκά, δυσκολεύονταν να βρουν έναν κοινωνικό χώρο που να αισθάνονται ότι ανήκουν.

Συνεργαζόμενοι με επιστήμονες που κατανοούν την επιστήμη των ανθρωπίνων σχέσεων, η υποχρέωση μας στη Mensa είναι να μοιράζουμε τη γνώση για τη γονεϊκή χαρισματικών παιδιών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να αποφύγουν δυσάρεστες εμπειρίες που είχαν παλαιότερες γενιές.

Επί σειρά ετών παρατηρούμε το ενδιαφέρον και την ανάγκη των γονέων να κατανοήσουν το πώς να μεγαλώνουν τα χαρισματικά παιδιά τους όσο καλύτερα μπορούν. Η Mensa με χαρά προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς χαρισματικών παιδιών να λάβουν γνώσεις είτε εξατομικευμένα είτε σε ομάδα με άλλους γονείς. Ευελπιστούμε η προσπάθειά μας αυτή να αγγίξει κάθε οικογένεια χαρισματικών ανθρώπων, να γίνουμε όλοι μία ευρύτερη ομάδα, ένα λιμάνι για γονείς και παιδιά που ψάχνουν για επαφή, κατανόηση και γνώση.

Στόχοι της MENSA Συμβουλευτικής Γονέων:

• Καθιέρωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο παρέχεται υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε γονείς και κηδεμόνες χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών να μπορούν να έρθουν σε επαφή και να μάθουν ο ένας από τις εμπειρίες του άλλου.

• Ενίσχυση της κατανόησης ότι τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν ιδιαίτερες συναισθηματικές ανάγκες.

• Ανάπτυξη γονεϊκών δεξιοτήτων για την υποστήριξη της συναισθηματικής ανάπτυξης των χαρισματικών παιδιών.

• Παροχή υλικού στους γονείς που βοηθάει στην κατανόηση των: - χαρακτηριστικών που έχουν τα παιδιά με υψηλές δυνατότητες. - προγραμμάτων και δυνατοτήτων για χαρισματικά παιδιά. - σχετικών βιβλίων και οργανισμών. - τρόπων επιλογής των κατάλληλων επαγγελματιών για περαιτέρω βοήθεια.

• Ενθάρρυνση της συμμετοχής των γονέων και της επιλογής κατάλληλων παιδαγωγικών ευκαιριών.

 

Με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ελληνικής MENSA, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν δύο ομαδικές συμβουλευτικές γονέων, οι οποίες απευθύνονται στους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής MENSA. Οι ομαδικές συναντήσεις έχουν ως στόχο την ορθή ενημέρωση των γονέων σχετικά με θέματα που αφορούν τη χαρισματικότητα και τρόπους διαχείρισης των παιδιών. Επιπλέον, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο, προσωπικές εμπειρίες, σκέψεις αλλά και πιθανούς προβληματισμούς. 

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχει συνεχής υποστήριξη των γονέων μέσα από τις ατομικές συμβουλευτικές, οι οποίες  πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως, έχοντας έτσι την ευκαιρία να λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη. Τέλος, κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στις ακαδημαϊκές και κοινωνικό-συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών υψηλής ευφυΐας και θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα πιο πάνω θέματα, τα οποία είναι υψίστης σημασίας, καθώς έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη της ψυχικής υγείας και ακαδημαϊκής πορείας των παιδιών.  

Οι ατομικές συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου. 

 

2023 - 2024

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χαρισματικότητας Ελληνικής MENSA  2023-2024

Εβδομαδιαία

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  πατήστε εδώ 

Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση. Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC-V, WPPSI-IV.

Έναρξη μαθημάτων, Τρίτη  3 Οκτωβρίου 2023. Τα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν όλο το σχολικό έτος μέχρι αρχές Ιουνίου. Εγγραφές γίνονται και κατά τη διάρκεια αυτού.

2022 FLYER GIFTED

Οι χαρισματικοί και Ταλαντούχοι μαθητές είναι μια ομάδα του  πληθυσμού με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες. 

Τα τελευταία έντεκα χρόνια, η Ελληνική MENSA μέσα από διαφοροποιημένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάζει και υλοποιεί, εντοπίζει τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά με τη χρήση αξιόπιστων Παγκόσμιων Ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντάς τους, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου γνωστικού πλαισίου, την κατάλληλη κοινωνικοσυναισθηματική εκπαίδευση με στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης σηματοδοτείται η αλλαγή της διδακτικής μεθοδολογίας και του ρόλου του εκπαιδευτικού και αναδεικνύεται η συμβολή της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών και δη των χαρισματικών.

Μέσω της χρήσης διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, στα προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa, και δη στο πρόγραμμα “Gifted & Mindset Education” «σπάει» η πειθαρχία της γνώσης που επιβάλλουν τα γνωστικά αντικείμενα, προάγεται η δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικού και καλλιεργείται ένα παιγνιώδες, απελευθερωτικό και θετικό κοινωνικοσυναισθηματικά μαθησιακό περιβάλλον, επιφέροντας θετικές αλλαγές στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των χαρισματικών μαθητών.

Μέσω της χαρισματικής εκπαίδευσης, οι μαθητές ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά τους, αποκτούν τη δική τους οπτική πάνω σε θεματικούς άξονες, που αφορούν το σύμπαν και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, την τεχνητή νοημοσύνη, τη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος, τη βιομηχανία τροφίμων, τους αυτοματισμούς, την περιβαλλοντική ναυτιλία και άλλα θέματα της επιστήμης και της έρευνας, βασισμένους στο Science Technology Engineering Art Math (STEAM) και σε άλλες στρατηγικές και μεθόδους διδασκαλίας.

Οι βιωματικές δραστηριότητες που δημιουργούνται, στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα, που είναι η Κριτική Σκέψη (Critical Thinking), η Συνεργασία (Collaboration), η Επικοινωνία (Communication) και η Δημιουργικότητα (Creativity), οι 4C’s, όπως έχουν επικρατήσει.

Με γνώμονα τις γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών μαθητών μας, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και το νέο εκπαιδευτικό έτος, την παροχή της ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω των συνεχώς αναβαθμισμένων προγραμμάτων χαρισματικότητας, καθώς η χαρισματικότητα πρέπει διαρκώς να ενισχύεται.

 

1.GIFTED (Project-Based Learning) & MINDSET EDUCATION 2023-2024

Με γνώμονα τις ανάγκες των χαρισματικών μαθητών μας, το πρόγραμμα της χαρισματικότητας (gifted & mindset) έγκειται στο project-based learning (μάθηση βάσει έργου) δηλαδή εστιάζει μέσω της χρήσης διαθεματικής προσέγγισης στη παραγωγή ενός προϊόντος. Οι βιωματικές δραστηριότητες που δημιουργούνται βάσει των θεματικών αξόνων, στοχεύουν στην ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων (συλλογισμός, κατανόηση, γνωστική ευελιξία, μνήμη, γλώσσα, μετάγνωση) και βασικών ικανοτήτων για την επίτευξη της υγιούς κοινωνικής και συναισθηματικής αναπτύξης, σύμφωνα με τις αρχές του growth mindset και του NAGC. Στο Project-Based Learning (PBL), το προιόν αποτελεί το όχημα για τη διδασκαλία σημαντικών γνώσεων και δεξιοτήτων που χρειάζεται να μάθει ο μαθητής, απαιτώντας κριτική σκέψη, διαπραγματευτική δεξιότητα, συνεργασία και επικοινωνία

Α ΚΥΚΛΟΣ 6-8 Circles of life

Η φύση λειτουργεί σε κύκλους που είναι ατελείωτοι, αυτοσυντηρούμενοι και αυτορυθμιζόμενοι. Οι κύκλοι στο ηλιακό μας σύστημα και στο σύμπαν, οι κύκλοι ζωής των ζωντανών οργανισμών, ο κύκλος του νερού, η μετανάστευση των πτηνών κ.α. Τι είναι τα ωκεάνια ρεύματα και γιατί είναι σημαντικά για όλο τον πλανήτη; Μέσα σε αυτούς τους κύκλους, υπάρχουν περίοδοι ανάπτυξης και αφθονίας, και υπάρχουν στιγμές παρακμής και φθοράς, αποκατάστασης και αναγέννησης. Τι μας διδάσκουν οι κύκλοι της φύσης; Πώς το ηλιακό μας σύστημα και η γη, το σπίτι μας,είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος;

Β ΚΥΚΛΟΣ 6-8 Inventions that changed the world

Τι είναι εφεύρεση; Ποιες είναι οι σημαντικότερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα και πώς επηρέασαν τη ζωή μας; Ποια είναι η σύνδεση των εφευρέσεων αυτών με την παγκόσμια ιστορία και την ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας; Με ποιο τρόπο οι ανάγκες της καθημερινής ζωής επηρεάζουν την κατεύθυνση των επιστημονικών προσπαθειών για εφευρέσεις; Ποιος είναι ο ρόλος του επιστήμονα σήμερα; Σκοπός μας ο προσανατολισμός της έρευνάς μας σε ένα πεδίο της ζωής μας που έχει ανάγκη από μια πρωτοποριακή ιδέα!

Γ ΚΥΚΛΟΣ 6-8 Τέχνη & Illusions

Τι είναι η τέχνη; Πώς απεικονίζεται ο κόσμος στην τέχνη; Τι είναι το φως και τα χρώματα; “Μας μαθαίνουν να γράφουμε και να διαβάζουμε, να ζωγραφίζουμε και να μετράμε, μα ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να μάθουμε να κοιτάζουμε έναν πίνακα” (Πικάσο). Ποιος έκλεψε την Τζοκόντα; Τι κοινά έχουν οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί και οι ποιητές με τους μαθηματικούς και τους φιλόσοφους; Πώς η τεχνολογία άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι εκφράζονται μέσω των τεχνών; Γιατί η τέχνη αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς;

Α ΚΥΚΛΟΣ 9-12 - Explorers of the earth & Spacetime

Η NASA χρησιμοποιεί την επιστήμη για να κατανοήσει καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό, αποκαλύπτοντας νέους κόσμους, αστέρια και κοσμικά μυστήρια, μαύρες τρύπες και σκοτεινή ενέργεια μέσω διαστημικών και επίγειων αποστολών. Τι υπάρχει έξω από το δικό μας γαλαξία; Τι είναι η σκοτεινή ύλη; Πώς μπορούμε να την ανιχνεύσουμε; Γιατί η διαστολή του σύμπαντος είναι επιταχυνόμενη; Υπάρχουν νέες κρυμμένες χωροχρονικές διαστάσεις; Ποια είναι η ιδέα πίσω από το hyperloop και πώς φτάσαμε να μιλάμε για μεταφορά στο διάστημα; Τι μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από το ταξίδι στο διαστημικό αστρικό χώρο;

Β ΚΥΚΛΟΣ 9-12 - The power of Geography

Πώς είναι η ζωή στις 5 ηπείρους; Πώς ζούνε τα παιδιά σε άλλες περιοχές του πλανήτη; Γιατί ξεσπούν πόλεμοι σε διάφορα σημεία της Γης; Τι κάνει την Αφρική τόσο φτωχή ήπειρο ενώ έχει τόσο πλούσια εδάφη; Με ποιον τρόπο οι ΗΠΑ εξελίχθηκαν σε υπερδύναμη; Πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου; Πώς ο ΟΗΕ αντιμετωπίζει τα παγκόσμια προβλήματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη ή η εξάπλωση ενός επικίνδυνου ιού;

Γ ΚΥΚΛΟΣ 9-12 - Ancient Civilizations

Τι μας έμαθαν οι Αρχαίοι πολιτισμοί για την αρμονική συμβίωση με τη φύση; Πώς ανταποκρίθηκαν στις αλλαγές στον χρόνο; Tι μπορούμε να μάθουμε από τον τρόπο που ζούσαν; Mε ποιον τρόπο ανέπτυξαν προηγμένη τεχνολογία; Ποιος ο ρόλος τους στην ιστορία της γραφής; Πώς μπόρεσαν οι Μάγια να κάνουν υπολογισμούς μαθηματικής ακριβείας και να ιχνηλατίσουν τους συμπαντικούς νόμους των κινήσεων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος; Τι είναι τα τεράστια γεωγλυφικά στην ξηρή παράκτια πεδιάδα του Περού γνωστά ως γραμμές Nazca;

 

 Α ΚΥΚΛΟΣ 13-17 -Human Mind & Spacetime

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Ποια η θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό; Ποιες είναι οι βασικές αρχές του χωροχρόνου; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δομές του εγκεφάλου είναι παρόμοιες με τις δομές του σύμπαντος. Μπορούμε να το αντιληφθούμε; Πώς συνδυάζονται οι επιστήμες υγείας με το διάστημα; Πόσο ανθεκτικό είναι το ανθρώπινο σώμα στον χρόνο;

Β ΚΥΚΛΟΣ 13-17 - Προσωπικότητες του κόσμου

Τι προσωπικότητες θαυμάζουμε; Θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μια λίστα ως προσωπικότητες του κόσμου με αντικειμενικά κριτήρια επιλογής; Βλέπουμε όλοι τα ίδια χαρακτηριστικά σε μια γνωστή προσωπικότητα και σε ποια από αυτά δίνουμε μεγαλύτερη σημασία; Έχοντας επιλέξει συγκεκριμένες προσωπικότητες της ιστορίας, της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης, με ποιο τρόπο επέφεραν αλλαγές στον κόσμο; Θα ήταν ίδιος ο κόσμος χωρίς αυτούς; Εμείς τι θέλουμε να αλλάξουμε και να εξελίξουμε στον εαυτό μας;

Γ ΚΥΚΛΟΣ 13-17- Science of Cinema

Γνωρίζουμε πώς να λέμε ιστορίες; Από που ξεκίνησαν οι δημοφιλείς ιστορίες μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών και σειρών στο Netflix; Όταν παρακολουθούμε τις ιστορίες που προβάλλονται στην μικρή και μεγάλη οθόνη πώς νιώθουμε ως θεατές; Τι μας κινητοποιεί κατά την παρακολούθηση; Αν ήμασταν εμείς οι σκηνοθέτες πώς θα δρούσαμε; Και η τέχνη του σινεμά είναι επιστήμη και στο σύμπαν της ταινίας εικόνες, ήχοι, σενάριο και ανθρώπινο δυναμικό αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας την κινηματογραφική πραγματικότητα.

 

2. SCIENCE PROJECTS (STEAM - Problem-Based Learning) 2023-2024

Μέσα από το πρόγραμμα Science Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, τις συνδυάζουν με την μηχανική και την τεχνολογία και δίνουν λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας. Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, τα διαφορετικά είδη σκέψης και η συνεργασία. Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Η χρήση του STEAM στο Science έγκειται στο problem-based learning (μάθηση βάσει προβλήματος) δηλαδή εστιάζει στην ανεύρεση (διαδικασία) και επίλυση ενός προβλήματος σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Για παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12, 13-17 ετών

  1. Επιστήμη του περιβάλλοντος. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να διερευνήσουν περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ρύπανση του αέρα και των υδάτων και η κλιματική αλλαγή. Μπορούν μέσω RaspberryPiή του Arduino να κατασκευάσουν συσκευές για τη μέτρηση των επιπέδων ρύπανσης και να δημιουργήσουν μοντέλα για την επίδειξη κλιματικών φαινομένων.
  2. Appdevelopment. Εισάγουμε τους μαθητές στην ανάπτυξη εφαρμογών ή παιχνιδιών για κινητά. Μπορούν να σχεδιάσουν interfacesαλλά και να μάθουν γλώσσες προγραμματισμού για κινητά όπως τις Swift (iOS) ή Kotlin (Android).
  3. Εξερεύνηση του διαστήματος. Προκαλούμε το ενδιαφέρον των μαθητών για το διάστημα προσομοιώνοντας διαστημικές αποστολές ή κατασκευάζοντας συσκευές για τη μελέτη των ουράνιων φαινομένων.
  4. Ανάλυση και παρουσίαση δεδομένων (datascienceandvisualization). Εισάγουμε τους μαθητές στην επιστήμη των δεδομένων, βάζοντάς τους να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα για θέματα όπως καιρικά φαινόμενα, κοινωνικές τάσεις ή αθλητικά στατιστικά στοιχεία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως η Python και βιβλιοθήκες όπως η Matplotlib ή η Seaborn για την παρουσίαση των δεδομένων.
  5. Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση. Εισάγουμε τα βασικά στοιχεία της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, βάζοντας τους μαθητές να εκπαιδεύσουν μοντέλα για να εκτελέσουν εργασίες όπως η αναγνώριση εικόνων ή η παραγωγή γλωσσών. Μπορούν να εργαστούν με φιλικές προς το χρήστη πλατφόρμες και βιβλιοθήκες όπως το TensorFlow ή το PyTorch.
  6. Έργα μετριασμού της αστικής θερμοκρασίας. Οι μαθητές μπορούν να οργανώσουν στρατηγικές μετριασμού της θερμοκρασίας σε πόλεις και νησιά. Σχεδιάζουν και μελετούν ψυκτικά υλικά για στέγες, πράσινους χώρους ή και ανακλαστικές επιστρώσεις για τη μείωση των επιφανειακών θερμοκρασιών.
  7. Καινοτόμος σχεδιασμός προϊόντων. Ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα, βάζοντας τους μαθητές να σχεδιάσουν νέα προϊόντα που αντιμετωπίζουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση, να κάνουν brainstorming για λύσεις σε καθημερινές προκλήσεις και να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους στην τάξη.

 3. Robotics 2023-2024

Για παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12, 13-17 ετών

Tα σετ βασίζονται στα τελευταία επιστημονικά πρότυπα και ενισχύουν την περιέργεια και τις επιστημονικές δεξιότητες των μαθητών. Καλύπτουν τις επιστήμες της ζωής, της φυσικής, της γης και του διαστήματος, καθώς και της μηχανικής και των μαθηματικών.
Προγραμματίζουμε με C ++
Brick Programming

Βασικές μαθησιακές αξίες:

Διερεύνηση, μοντελοποίηση και σχεδιασμός λύσεων.

Ενεργοποίηση των μαθητών στις φυσικές επιστήμες κάνοντάς τες πραγματικές και συναφείς.

Δεξιότητες συνεργασίας και παρουσίασης

Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων με αλγοριθμικό τρόπο σκέψης.

 4. Coding 2023-2024

Για παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12, και 13-17 ετών.

Στο σημερινό κόσμο που κυριαρχείται από την τεχνολογία, η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του λογισμικού και των εφαρμογών είναι κρίσιμη. Ο Προγραμματισμός βοηθάει τα παιδιά να διασπάνε πολύπλοκα προβλήματα σε μικρότερα, διαχειρίσιμα τμήματα. Επιτρέπει στα παιδιά τη δημιουργία των δικών του ψηφιακών έργων είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι, έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή. Τα παιδιά αποκτούν ψηφιακή παιδεία που είναι απαραίτητη για την πλοήγησή τους στο ψηφιακό κόσμο αλλά και μια ισχυρή βάση για μελλοντικές ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας.

Θα δούμε Scratch, HTML/CSS, Appinventor by MIT, JavaScript και Python

 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω email στο  gifted@mensa.org.gr , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2023-2024

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

STEAM Projects

6-17

1,5 ώρα /εβδομάδα

50€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

50€

Robotics

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

50€

 

Το αρχικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC - V, WPPSI - IV .

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI-IV

Παιδιά συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 70-90', WISC-V με κόστος 125 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT)- ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

2022 - 2023

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ελληνικής MENSA  2022-2023

Εβδομαδιαία 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  πατήστε εδώ 

Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC V, WPPSI.

 

Έναρξη μαθημάτων, Τρίτη  4 Οκτωβρίου 2022. Τα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν όλο το σχολικό έτος μέχρι αρχές Ιουνίου. Εγγραφές γίνονται και κατά τη διάρκεια αυτού.

 

 2021 FLYER ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Οι χαρισματικοί και Ταλαντούχοι μαθητές είναι μια ομάδα του  πληθυσμού με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ελληνική MENSA μέσα από διαφοροποιημένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάζει και υλοποιεί, εντοπίζει τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά με τη χρήση αξιόπιστων Παγκόσμιων Ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντάς τους, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου γνωστικού πλαισίου, την κατάλληλη κοινωνικοσυναισθηματική εκπαίδευση με στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης σηματοδοτείται η αλλαγή της διδακτικής μεθοδολογίας και του ρόλου του εκπαιδευτικού και αναδεικνύεται η συμβολή της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών και δη των χαρισματικών.

Μέσω της χρήσης διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, στα προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa, και δη στο πρόγραμμα “Gifted & Mindset Education” «σπάει» η πειθαρχία της γνώσης που επιβάλλουν τα γνωστικά αντικείμενα, προάγεται η δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικού και καλλιεργείται ένα παιγνιώδες, απελευθερωτικό και θετικό κοινωνικοσυναισθηματικά μαθησιακό περιβάλλον, επιφέροντας θετικές αλλαγές στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των χαρισματικών μαθητών.

Μέσω της χαρισματικής εκπαίδευσης, οι μαθητές ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά τους, αποκτούν τη δική τους οπτική πάνω σε θεματικούς άξονες, που αφορούν το σύμπαν και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, την τεχνητή νοημοσύνη, τη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος, τη βιομηχανία τροφίμων, τους αυτοματισμούς, την περιβαλλοντική ναυτιλία και άλλα θέματα της επιστήμης και της έρευνας, βασισμένους στο Science Technology Engineering Art Math (STEAM) και σε άλλες στρατηγικές και μεθόδους διδασκαλίας.

Οι βιωματικές δραστηριότητες που δημιουργούνται, στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα, που είναι η Κριτική Σκέψη (Critical Thinking), η Συνεργασία (Collaboration), η Επικοινωνία (Communication) και η Δημιουργικότητα (Creativity), οι 4C’s, όπως έχουν επικρατήσει.

Με γνώμονα τις γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών μαθητών μας, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και το νέο εκπαιδευτικό έτος, την παροχή της ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω των συνεχώς αναβαθμισμένων προγραμμάτων χαρισματικότητας, καθώς η χαρισματικότητα πρέπει διαρκώς να ενισχύεται.

 

1. GIFTED (Project-Based Learning) & MINDSET EDUCATION 2022-2023

Με γνώμονα τις ανάγκες των χαρισματικών μαθητών μας, το πρόγραμμα της χαρισματικότητας (gifted & mindset) έγκειται στο Project-Based Learning (μάθηση βάσει έργου) δηλαδή εστιάζει μέσω της διαθεματικής προσέγγισης στη παραγωγή ενός προϊόντος. Οι βιωματικές δραστηριότητες που δημιουργούνται βάσει των θεματικών αξόνων, στοχεύουν στην ανάπτυξη γνωστικών (συλλογισμός, κατανόηση, γνωστική ευελιξία, μνήμη, αναγνώριση μοτίβου, γλώσσα, μετά-γνώση) και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων (επικοινωνία, λήψη αποφάσεων, ηγεσία, ομαδική συνεργασία, γνώση του εαυτού και των συνεργατών, αλληλεπίδραση στην ομάδα, αυτοδιαχείριση, δημιουργικότητα, κοινωνική ευαισθητοποίηση) σύμφωνα με τις αρχές του growth mindset (αποδοχή λάθους, εποικοδομητική ανατροφοδότηση) και του NAGC.

Παιδιά ηλικίας 6-8

Α ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Thought Problem Solving: Human Nature & Environmental Technology

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο, αποτελώντας περιβαλλοντικό πρόβλημα με τους ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της (αλλαγή καιρικών συνθηκών, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ακραία καιρικά φαινόμενα). Η ικανότητά μας να μεταμορφώνουμε το περιβάλλον μας επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και εκτιμούμε την ανθρώπινη ζωή.

Πώς ο άνθρωπος διαμορφώνει το περιβάλλον; Πόσο έχει συνδεθεί με την τεχνολογία; Μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις που προκύπτουν; Οι μαθητές διερευνούν ερωτήματα ανθρώπινης φύσης υπό το πρίσμα των τεχνολογικών ανακαλύψεων στην επικοινωνία, στη βιοτεχνολογία και στην περιβαλλοντική προστασία.

Β ΚΥΚΛΟΣ - The Future of Transports

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το hyperloop και πώς φτάσαμε να μιλάμε για μεταφορά στο διάστημα; Οι μαθητές γνωρίζουν την ιστορία των μεταφορών, διερευνώντας τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στις μεταφορές κι ανακαλύπτοντας εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς ενώ συζητούν για τις ευρύτερες επιδράσεις στην κοινωνία (τεχνολογική πρόοδος, πρόσβαση, ενέργεια, περιβαλλοντικός και οικονομικός αντίκτυπος, κοινωνική κινητικότητα) στο πλαίσιο υιοθέτησης της περιβαλλοντικής τεχνολογίας.

Γ - ΚΥΚΛΟΣ - Future World: Science Fiction vs Reality

Ποιος είναι ο κόσμος που θα θέλαμε να ζούμε; Πώς μπορούν οι πόλεις να λειτουργήσουν καλύτερα ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται σε κοινότητες λειτουργικά βιώσιμες και τεχνολογικά προηγμένες; Σχεδιάζοντας τον κόσμο του μέλλοντος οι μαθητές σε ρόλο change maker ανακαλύπτουν πόσο κοντά μπορεί να είναι η επιστημονική φαντασία με την πραγματικότητα και πώς οι νέες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών και η μηχανική συγχωνεύονται με παραδοσιακές υποδομές, συνδέοντας την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων με την ανθρώπινη διαβίωση, το περιβάλλον, την τεχνητή νοημοσύνη, την κλιματική αλλαγή και την τέχνη.

Παιδιά ηλικίας 9-12

Α - ΚΥΚΛΟΣ - 2030: Transforming the world

Οι στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης έχουν τεθεί για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος. Ποιες είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις; Γιατί είναι σημαντική η επίτευξή τους;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Human Mind & Body - Biopsychology/Biotechnology

Ανακαλύπτοντας το ανθρώπινο σώμα, οι μαθητές εισάγονται στην ανθρώπινη βιολογία κι εξερευνούν το DNA, τις δομές και λειτουργίες του εγκεφάλου, σκέπτονται πώς ο μηχανικός σχεδιασμός μπορεί να βελτιώσει την υγεία ενώ σχεδιάζουν τα βήματα για την επίτευξη του Στόχου 3 του ΟΗΕ που αφορά τη διασφάλιση μιας ζωής με υγεία και την προαγωγή της ευημερίας για όλους.

Στο πλαίσιο της ενότητας θα εξερευνήσουν τις επιστήμες υγείας και θα κατανοήσουν βιολογικές διαδικασίες που διεγείρουν σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές εστιάζοντας στον εγκέφαλο.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Τraveling beyond the center of the earth - The Next Generation of Explorers - Inspire - Engage - Educate - Employ

Από το πρώτο τηλεσκόπιο μέχρι το τηλεσκόπιο James Webb. Ποια ανακάλυψε και μελέτησε χιλιάδες μεταβλητούς αστέρες εξετάζοντας παράλληλα φωτογραφικές πλάκες για να μετρήσει και να ταξινομήσει την φωτεινότητα των αστέρων; Ποιος είδε ότι τα φεγγάρια του Δία γυρίζουν γύρω από τον ίδιο σαν σε χορό, και όχι γύρω από τη γη; Η NASA χρησιμοποιεί την επιστήμη για να κατανοήσει καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό, αποκαλύπτοντας νέους κόσμους, αστέρια και κοσμικά μυστήρια, μαύρες τρύπες και σκοτεινή ενέργεια μέσω διαστημικών και επίγειων αποστολών. Τι μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από το ταξίδι στο διαστημικό αστρικό χώρο;

Παιδιά ηλικίας 13-17

Α ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Debating:

Πώς μπορούμε να κερδίσουμε σε battle of arguments; Οι μαθητές θα βελτιώσουν τις ικανότητες επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας και συλλογιστικής συμμετέχοντας σε συζητήσεις και προσομοιώσεις δημόσιας ομιλίας σε επιστημονικά θέματα ενδιαφέροντος (τεχνητή νοημοσύνη & δημόσιο περιβάλλον, θέματα βιοηθικής (πχ. κλωνοποίηση), ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.) και αντιπαραθέσεων.

Β ΚΥΚΛΟΣ -Physiology, Anatomy & Wellbeing

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην υγεία ψυχική και σωματική για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε συνδυασμό με την άθληση και την υγιεινή διατροφή. Πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα; Πότε άρχισαν οι μελέτες και οι παρατηρήσεις; Πώς συμβάλλει η άθληση στη λειτουργία του σώματος και πως συνδέεται με το food industry; Ποιος είναι ο ρόλος των ΜΜΕ σε ζητήματα παγκόσμιας υγείας;

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Change Makers - Young Business Creators

Πώς γίνεται να κάνεις τη διαφορά; Εξερευνώντας μεγάλα ζητήματα, οι μαθητές ως change makers - δημιουργοί της αλλαγής αναλαμβάνουν δράση σε θέματα περιβαλλοντικών προκλήσεων, ανθρώπινων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης, κοινοποιώντας ιδέες, γνώσεις, ερευνητικά αποτελέσματα κι απόψεις και διευρευνώντας τα όρια της προσωπικής εμπειρίας, αναπτύσσοντας κριτική σκέψη απέναντι σε βασικά ζητήματα της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής. Μέσω διαθεματικών πρότζεκτς αναπτύσσουν τις δεξιότητες ενεργού πολίτη μέσω της πολύπλευρης θέασης της κοινωνίας.

*Παράλληλα με τις θεματικές πραγματοποιούνται πρότζεκτς για εξωτερικές εκπαιδευτικές δράσεις όπως είναι το Vodafone Generation Next, STEM STARS GREECE κ.ά.

2.  STEAM PROJECTS (Science-Technology-Engineering-Art-Mathematics) – (Problem-Based Learning) 2022-2023

Μέσα από το πρόγραμμα STEAM Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση ενός κοινωνικού προβλήματος.Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, τα διαφορετικά είδη σκέψης και η συνεργασία. Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Η χρήση του STEAM στο Science έγκειται στο problem-based learning (μάθηση βάσει προβλήματος) δηλαδή εστιάζει στην ανεύρεση (διαδικασία) και επίλυση ενός προβλήματος σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Παιδιά ηλικίας 6-8

Α ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Thought Problem Solving: Human Nature & Environmental Technology

Ποια είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή;

Β ΚΥΚΛΟΣ - The Future of Transports

Πώς ο χρόνος επηρεάζει τις μεταφορές;

Γ - ΚΥΚΛΟΣ - Future World: Science Fiction vs Reality

Πώς ορίζουμε την πραγματικότητα;

Παιδιά ηλικίας 9-12

Α - ΚΥΚΛΟΣ - 2030: Transforming the world

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κοινωνία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Human Mind & Body - Biopsychology/Biotechnology

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή στη Γη;

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Τraveling beyond the center of the earth - The Next Generation of Explorers - Inspire - Engage - Educate - Employ

Είναι εφικτή η ζωή σε άλλους πλανήτες; Ποια είναι τα προβλήματα που επιλύουμε μέσω της εξερεύνησης του διαστήματος;

Παιδιά ηλικίας 13-17

Α ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Debating:

Τι είναι ηθική και ιδεολογία στην επιστήμη και πώς μπορεί να επιτευχθεί;

Β ΚΥΚΛΟΣ -Physiology, Anatomy & Wellbeing

Πώς το περιβάλλον επηρεάζει τη σωματική και ψυχική ευεξία;

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Change Makers - Young Business Creators

Πώς το επιχειρείν συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύουν οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ;

 

3. Robotics 

Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύνδεση ρομποτικών κατασκευών με την αρχαιότητα.

Χρήση Robots  στην εξερεύνηση των θαλασσών.

Χρήση Robots στην εξερεύνηση πλανητών.

Προγραμματίζουμε με C++  

Brick Programming

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 1

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 2

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 3

 4. Coding

  Παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-17 ετών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του προγραμματισμού στην καθημερινότητά τους. Έρχονται σεεπαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της πληροφορικής και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Γνωρίζουν βασικές γλώσσες προγραμματισμού και το HTML/CSS όπου θα μπορέσουν να κτίσουν τη δικιά τους ιστοσελίδα και μέσω του appinventor by MIT θα μπορέσουν να έρθουν σε  επαφή με τον προγραμματισμό εφαρμογών.

 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω mail στο   , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2022-2023

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

STEAM Projects

6-17

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

50€

Robotics

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

50€

   

Το αρχικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από4 έως 6 ετώνμε συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI-IV

Παιδιά συμπληρωμένα6 ετών έως 10 ετώντο ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-Vμε κόστος100ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT)- ομαδικό, με κόστος20ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο   

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 

 

 

 

 

2021 - 2022

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 6-8

Α ΚΥΚΛΟΣ -Γ-ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- Space Food Challenge:

Με σήμα “καλό φαγητό για υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους στο διάστημα και στη γη”, σε αυτήν την ενότητα πραγματοποιούμε ένα γαστρονομικό ταξίδι με όχημα την τροφή-πύραυλο. Τι σημαίνει σύστημα τροφίμων; Τι αντίκτυπο έχουν οι επιλογές διατροφής μας στο περιβάλλον; Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», πως θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο στη γη και στο διάστημα;

Β ΚΥΚΛΟΣ -Scientific Thought Problem Solving:

Ποιες είναι οι τεχνολογικές επαναστάσεις που άλλαξαν την καθημερινότητα μας, φτάνοντας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Πόσοι από τους επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο είχαν αντιληφθεί την επιτυχία; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που δημιουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος; Ποιος είναι ο ρόλος της μηχανικής στην αποκατάσταση εγκεφαλικών βλαβών;

Με την αξιοποίηση του problem based learning, αναπτύσσουμε στρατηγικές συλλογιστικής, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία για να αντλήσουμε έξυπνες ιδέες.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Sustainable Smart Cities Reimagine, recreate, resolve:

Στόχος 11: Ποιες είναι οι πόλεις που θα θέλαμε να ζούμε; Ποιες είναι οι προδιαγραφές ώστε οι πόλεις αυτές να είναι κατοικήσιμες κι ανθεκτικές; Σχεδιάζουμε κτήρια που αξιοποιούν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας.

Πως θα επιλυθούν τα περιβαλλοντολογικά μας ζητήματα για να επιτευχθεί η ισορροπία των οικοσυστημάτων; Που τοποθετείται ο άνθρωπος;

Στόχοι συνάντησης STEAM- Gifted & Mindset 6-8:

Γνωστικοί:

-Να ενισχυθεί ο κριτικός στοχασμός με στόχο τη βελτίωση των δημιουργικών προσπαθειών.

-Να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν για την επίδραση της τεχνολογικής εξέλιξης.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα σε επίπεδο ιδεών, γνώσεων, στάσεων, συμπεριφορών.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διαχειριστούν τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 9-12

Α ΚΥΚΛΟΣ - Μanaging our natural & artificial environment:

Όταν το κλίμα, η χλωρίδα και η πανίδα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος, πως παρεμβαίνει ο άνθρωπος και η τεχνολογία;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμες φυσικές και τεχνητές προκλήσεις;

Ποιες δεξιότητες καλείται να αναπτύξει ο άνθρωπος για να διαχειριστεί φυσικές καταστροφές και κρίσεις και να ανταπεξέλθει ως survivor;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Sustainable Seas & Maritime Transports

Οι μαθητές μέσα από Case Study γνωρίζουν την ιστορία της ναυτιλίας, ανακαλύπτοντας τις περιβαλλοντικές απειλές από την αύξηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Αρκτική (παραγωγή πετρελαίου & φυσικού αερίου, εξόρυξη, ναυτιλία, τουρισμός). Στο πλαίσιο υιοθέτησης της περιβαλλοντικής τεχνολογίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ας αναδιαμορφώσουμε το θαλάσσιο χάρτη, σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - 2030: Transforming the world

Οι στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης έχουν τεθεί για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος. Ποιες είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις; Γιατί είναι σημαντική η επίτευξή τους;

Στόχοι συνάντησης STEAM-- Gifted & Mindset 9-12:

Γνωστικοί:

-Να μάθουν για τις σύγχρονες εξελίξεις κάθε επιστημονικού πεδίου και πώς αυτές επιδρούν στο περιβάλλον που ζει ο άνθρωπος.

-Να κατανοήσουν τη σημαντικότητα των 17 Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να μπορούν να αιτιολογήσουν τις ενέργειες/ δράσεις για την επίτευξή τους.

-Εκτός από τις κοινωνικοσυναισθηματικές, να αναπτύξουν και τις λογικές, διαδοχικές, μαθηματικές, επιστημονικές, γλωσσικές δεξιότητες τους.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να μπορούν να αναλάβουν ατομική και κοινωνική δράση.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους αναπτύσσοντας κριτική σκέψη απέναντι σε βασικά ζητήματα της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ερευνητική εργασία τους,να διαχειριστούν την έκθεση απέναντι σε κοινό και να διαχειριστούν τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 13-17

Α ΚΥΚΛΟΣ - Science Communication:

Αποκωδικοποιώντας τη σκέψη. Ως problem solvers, οι μαθητές αναπτύσσουν ηγετικές δεξιότητες, λειτουργώντας στο πλαίσιο της ομάδας και οδηγώντας στη λήψη αποφάσεων. Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε τη γνώση; Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία; Πώς το πέτυχαν επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο; Πώς ορίζονται και πώς ξεκινάνε οι επιστημονικές επαναστάσεις;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Debating:

Πώς μπορούμε να κερδισουμε σε battle of arguments; Οι μαθητές θα βελτιώσουν τις ικανότητες επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας και συλλογιστικής συμμετέχοντας σε συζητήσεις και προσομοιώσεις δημόσιας ομιλίας σε επιστημονικά θέματα ενδιαφέροντος (τεχνητή νοημοσύνη & δημόσιο περιβάλλον, θέματα βιοηθικής (πχ.κλωνοποίηση), ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.) και αντιπαραθέσεων.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Spread your Ideas:

Μέσω της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δίνεται η ευκαιρία να κοινοποιηθούν επιχειρηματικές ιδέες, γνώσεις, ερευνητικά αποτελέσματα κι απόψεις, εξελίσσοντας κάθε επιστημονικό πεδίο. Πως μπορούμε να επηρεάσουμε την αλλαγή;

Στόχοι εκπαιδευτικών συναντήσεων- Gifted & Mindset 13-17:

Γνωστικοί:

-Να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σε επιστημονικά θέματα ενδιαφέροντος και αντιπαραθέσεων.

-Να αναπτύξουν την ικανότητα να θέτουν ερωτήσεις, να είναι εφευρετικοί και να χρησιμοποιούν γνώσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

-Να αναπτύξουν ηγετικές δεξιότητες, θέτοντας στόχους και αξιολογώντας τους.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους αναπτύσσοντας κριτική σκέψη απέναντι σε βασικά ζητήματα της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής.

-Να αναπτύξουν δεξιότητες ενεργού πολίτη μέσω της πολύπλευρης θέασης της κοινωνίας.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, διαχειριζόμενοι τις συγκρούσεις μεταξύ της ομάδας, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ερευνητική εργασία τους.

-Να διαχειριστούν την έκθεση απέναντι σε κοινό

 

Science Projects           

  Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Μέσα από το πρόγραμμα Science Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, τις συνδυάζουν με την μηχανική και την τεχνολογία και δίνουν λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας.

Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η στρατηγική σκέψη και η συνεργασία.

Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πώς» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Θεματικές           2021-2022 - Γεωεπιστήμες

Χάρτες (Οκτώβρης-Δεκέμβρης)

• Γη, Ήπειροι, Κλίμα, Αναλογίες, Κλίμακα

• Αστέρια, ηλιακό σύστημα, προσανατολισμός πλοίων, πυξίδα,

μαγνητισμός γης και ζώα-πυξίδες.

• Μελέτη ουρανού από διαφορετικούς πολιτισμούς-όργανα

παρατήρησης και μέτρησης (από τον τετράντα στο τηλεσκόπιο)

• Άνθρωπος και σύμπαν, το μαγικό π, τα πλατωνικά στερεά

και οι κρύσταλλοι του σύμπαντος, ο άνθρωπος του Βιτρούβιου και το Φ.

• Εγκέφαλος, αρχαίες και σύγχρονες προσεγγίσεις, σκέψη και ψυχή.

• Χαρτογράφηση μικρόκοσμου έως μακρόκοσμου

Ρομπότ (Ιανουάριος-Μάρτιος)

• Ιστορική αναδρομή

• Κριτική ανάλυση

• Εισαγωγή του ρομπότ (τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες)

• Χάρτης – Ρομπότ – σύγχρονες εφαρμογές

• Φυσικές καταστροφές – Ιατρική

• Εντολές – κοινωνικοί στόχοι

Drones-project (Απρίλιος-Μάιος)

• Σύγχρονες εφαρμογές

• Project

 

Robotics 

Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύνδεση ρομποτικών κατασκευών με την αρχαιότητα.

Χρήση Robots  στην εξερεύνηση των θαλασσών.

Χρήση Robots στην εξερεύνηση πλανητών.

Προγραμματίζουμε με C++  

Brick Programming

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 1

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 2

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 3

 

  Coding

  Παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-17 ετών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του προγραμματισμού στην καθημερινότητά τους. Έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της πληροφορικής και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Γνωρίζουν βασικές γλώσσες προγραμματισμού και το HTML/CSS όπου θα μπορέσουν να κτίσουν την δικιά τους ιστοσελίδα και μέσω του appinventor by MIT θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό εφαρμογών.

 

Σύγχρονοι Επιστήμονες  (ανά δεκαπενθήμερο)     Παρασκευή 17:00-18:30

Παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Α. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η σύγχρονη επιστήμη εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε μεγάλο βαθμό διαθεματικά. Ωστόσο οι βάσεις της εξακολουθούν να θεμελιώνονται στις βασικές αρχές της λογικής, της φιλοσοφίας (επιστημολογίας) και των μαθητικών οι οποίες διαπερνούν και υποστηρίζουν κάθε επιστημονικό πεδίο.

Οι τρεις πυλώνες στους οποίους εδράζει κάθε επιστήμη είναι: (1) η λογική, με σκοπό την εξαγωγή έγκυρων συμπερασμάτων, (2) η εμπειρική αναζήτηση της αλήθειας με σκοπό την εξαγωγή ορθών (στην πραγματικότητα πειστικών) συμπερασμάτων και (3) η αιτιότητα, με σκοπό την διερεύνηση σχέσεων αιτιώδους συνάφειας (αίτιου – αιτιατού) και τον συνεπακόλουθο μερικό έλεγχο του μέλλοντος ή την δίκαιη απόδοση ευθυνών. Το παρόν πρόγραμμα πραγματεύεται τα ανωτέρω με κατανόηση του νοητικού και γνωστικού επιπέδου των συμμετεχόντων αλλά, φυσικά, με απόλυτο σεβασμό στην βαθιά φιλοσοφική και μαθηματική παράδοση των ανωτέρω εννοιών.

Πέραν όμως των κοινών τους χαρακτηριστικών, οι επιστήμες έχουν και ένα διαχωρισμό ύψιστης επιστημολογικής σημασίας: την ανθρώπινη παρέμβαση (ελεύθερη βούληση). Για το λόγο αυτό θα γίνει και περαιτέρω ανάλυση κεντρικών εννοιών επιστημών με κέντρο των άνθρωπο αλλά και της φυσικής.

Μέσο Διδασκαλίας: Η διδασκαλία θα είναι αμιγώς ηλεκτρονική ώστε όλοι οι μαθητές, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος να έχουν ακριβώς την ίδια μεταχείριση. Για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την εικόνα ενεργοποιημένη ενώ ο ήχος θα ενεργοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ομιλίας τους.

Παιδαγωγική: Καθοδηγούμενος διάλογος, ελεύθερος διάλογος, πειράματα σκέψης, επίλυση πρακτικών προβλημάτων, ομαδικές εργασίες καθώς και χρήση παραδειγμάτων από την τρέχουσα επικαιρότητα. Η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές του παρόντος προγράμματος με σκοπό τη διεύρυνση του πεδίου σκέψης των συμμετεχόντων και την αναγνώριση κοινών νοητικών αρχών σε φαινομενικά διακριτά επιστημονικά πεδία.

Κοινό: 1ης Λυκείου ή 2ας Λυκείου (15 – 17 ετών). Σε περίπτωση ζήτησης πέραν του ανωτέρω ορίου θα δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας.

Μαθήματα: Θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα (Παρασκευές 5:00 – 6:30 μ.μ.). Τις ημέρες που αναγράφονται ως «ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» οι συμμετέχοντες θα συνευρίσκονται ηλεκτρονικά την ίδια ώρα και θα εκπονούν υποχρεωτική ομαδική εργασία. Ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις εν λόγω ημέρες για συμπλήρωση παραδόσεων.

Παρουσιάσεις: Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις παρουσία γονέων/κηδεμόνων και συγγενών εφόσον το επιθυμούν: (1) Ομαδικές Παρουσιάσεις & (2) Επιστημονικός διάλογος.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω mail στο   , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

 Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2021-2022

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Σύγχρονοι Επιστήμονες

15-17

1,5 ώρα/15ενθήμερο

20€

 Το αρχικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο   

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 Έναρξη των μαθημάτων Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2020-2021

 

 FLYER ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 500KB

Οι χαρισματικοί και Ταλαντούχοι μαθητές είναι μια ομάδα του  πληθυσμού με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες. 

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελληνική MENSA μέσα από διαφοροποιημένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάζει και υλοποιεί, εντοπίζει τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά με τη χρήση αξιόπιστων Παγκόσμιων Ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντάς τους, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου γνωστικού πλαισίου, την κατάλληλη κοινωνικοσυναισθηματική εκπαίδευση με στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας. 

Η  χαρισματικότητα για την Ελληνική MENSA δεν είναι κάτι στατικό, αλλά κάτι που διαρκώς ενισχύεται και εμπλουτίζεται.

Οι μαθητές μαθαίνουν να επενδύουν στην προσπάθεια καθώς οι αποτυχίες για εμάς είναι ευκαιρίες μάθησης. Αναζητούν την πρόκληση. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την ματαίωση. Για εμάς η αποτυχία αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα επίλυσης και όχι ως εμπόδιο.

Στοχεύουμε στην Αυτοβελτίωση. Με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων αφυπνίζουμε και ενεργοποιούμε τις δεξιότητες των μαθητών μας.

Διαχειριζόμαστε τα Συναισθήματά τους. Οι μαθητές διδάσκονται να διαχειρίζονται την ανυπομονησία τους και τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά – συνεργατικά, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και τη μεταγνωστική ικανότητα. Να θέτουν στόχους και κίνητρα.

 

Gifted and Mindset Education

 

Παιδιά ηλικίας 4-8 ετών

Session 1: «Επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο».

Τα παιδιά ανακαλύπτουν μεγάλους επιστήμονες, όπως τον Γαλιλαίο, τον Ερατοσθένη, τον Κοπέρνικο που άλλαξαν τον κόσμο!

Session 2:  «Ανα-καλύπτοντας το Φυσικό μας Περιβάλλον». 

Τα φυτά και τα ζώα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της φύσης. Τα παιδιά θα ερευνήσουν ζώα που χάνουν τους οικοτόπους τους και θα ανακαλύψουν  τρόπους για να τα σώσουν.

Session 3: «Μελετώντας το Φως».

Μέσα από τον Ιμπρεσιονισμό οι μαθητές καταγράφουν τις πιο σημαντικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί για το φως. Γνωρίζουμε τη φύση του και ανακαλύπτουμε Φυσικές Πηγές Φωτός. Σχεδιάζουμε κτήρια που αξιοποιούν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας.

Παιδιά ηλικίας 9-17 ετών 

Session 1:  «Ακολουθώντας τον Ερατοσθένη». 

Τα παιδιά με βασικό εργαλείο την παρατήρηση ακολουθούν τα βήματα του Ερατοσθένη, υπολογίζουν την ακτίνα της γης και μέσα από την ερευνητική διαδικασία απαντούν στο βασικό ερώτημα, τι σχήμα έχει η γη.

Session 2:  «Environmental Shipping».

Οι μαθητές μέσα από Case Study ανακαλύπτουν την επίδραση της ναυτιλίας στα οικοσυστήματα και τη λογική που αναπτύσσεται  πίσω από τους ναυτιλιακούς δρόμους.

Session 3 : «2030».

 

Robotics 

 

Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύνδεση ρομποτικών κατασκευών με την αρχαιότητα.

Χρήση Robots  στην εξερεύνηση των θαλασσών.

Χρήση Robots στην εξερεύνηση πλανητών.

Προγραμματίζουμε με C++  

Brick Programming

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 1

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 2

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 3

 

Science Projects          

 

 Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Μέσα από το πρόγραμμα Science Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, τις συνδυάζουν με την μηχανική και την τεχνολογία και δίνουν λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας.

Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η στρατηγική σκέψη και η συνεργασία.

Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πώς» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

 

 Coding

 

 Παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-17 ετών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του προγραμματισμού στην καθημερινοτητά τους. Έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της πληροφορικής και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Γνωρίζουν βασικές γλώσσες προγραμματισμού και το HTML/CSS όπου θα μπορέσουν να κτίσουν την δικιά τους ιστοσελίδα και μέσω του appinventor by MIT θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό εφαρμογών.

 

«Σύγχρονοι Στοχαστές»  (ανά δεκαπενθήμερο)     Σάββατο 15:00-16:30

Εκεί που η Φιλοσοφία συναντά τα θεωρητικά μαθηματικά  

 

Παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Η φιλοσοφία και τα θεωρητικά μαθηματικά διδάσκονται σε εξειδικευμένο κοινό με θεωρητικό προσανατολισμό. Είναι, όμως, πρακτικά διανοήματα, όχι μόνο γιατί θεμελιώνουν όλες τις επιστήμες, αλλά γιατί αποκρυσταλλώνουν και κωδικοποιούν την ανθρώπινη σκέψη σε κάθε πεδίο. Στο παρόν πρόγραμμα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και θα μας γοητεύσουν.    Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω mail στο   , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

 

 Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2020-2021

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Σύγχρονοι Στοχαστές

15-17

1,5 ώρα/15ενθήμερο

40€

 Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο 

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

Έναρξη των μαθημάτωνΣάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.

 

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019 - 2020

 

 Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  ΠΑΤΡΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Έναρξη μαθημάτων, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

 gifted 1

 gifted 2

gifted 3

gifted 4

gifted 5

 science 1

science 2

science 3

robotics 1

robotics 2

coding science 1

coding science 2

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω email στο   , με fax στο 2109219866 ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων απευθυνθείτε στην Program Coordinator Κοραλία Μαντά τηλ. 6942919090.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2019-2020

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

4-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

4-8

1 ώρα/εβδομάδα

50€

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου. Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14. Στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα θα γίνονται στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1 και Σαχτούρη 23 αντίστοιχα.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 Έναρξη των μαθημάτων για όλες τις πόλεις, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.

 

 

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018-2019

 flyer charisma 2019f

Είναι το παιδί μου Χαρισματικό;

Όλα τα παιδιά είναι μοναδικά!

Κάποια, όμως, έχουν ασυνήθιστα προχωρημένες ικανότητες, ώστε να απαιτούν ειδική διαχείριση στο σπίτι και στο σχολείο.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιες ικανότητες ή χαρακτηριστικά του παιδιού σας, που να το κάνουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Ίσως το παιδί σας,

-είναι ασυνήθιστα σοβαρό

-έχει έντονη παρατηρητικότητα

-αναγνωρίζει πολύπλοκα σχήματα

-διαθέτει δυνατή μνήμη

-κάνει πολλές και περίεργες ερωτήσεις

-μαθαίνει γρήγορα

-έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ

-είναι αυθόρμητο

-έχει αυξημένη φαντασία

Τα παιδιά μπορούν να δείξουν τη Χαρισματικότητά τους με ποικίλους τρόπους. Συνήθως οι γονείς είναι οι πρώτοι που παρατηρούν τις ιδιαίτερες και προχωρημένες, για την ηλικία τους, ικανότητές τους.

Αποστολή της Ελληνικής MENSA είναι να αναγνωρίσει, να αναπτύξει και να προωθήσει τα Ταλαντούχα και Χαρισματικά παιδιά.

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων MENSA, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων

τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

 

FLYER YD 2019

Α. Προγράμματα για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά 2018-19

Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας MENSA: Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά είναι τα παιδιά με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από διαφοροποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη συναισθηματική τους ανάπτυξη μέσω του εμπλουτισμού γνώσεων. 

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων μας, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 4-5 ετών
  • 6-8 ετών
  • 9-12 ετών
  • 13-15 ετών
  • 16-17 ετών

Β. Προγράμματα Υψηλών Δυνατοτήτων  2018-19

Human Performance Lab

‘’Η Τέχνη πρέπει να είναι Παρούσα…! Η δημιουργικότητα και η φαντασία οδηγεί σε ευφάνταστες και καινοτόμες λύσεις δισεπίλυτων προβλημάτων της κοινωνίας!’’

Μέσα από μια βιωματική σύγχρονη διαδικασία που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, performance writing, role playing, χοροθεραπεία κ.ά. τα παιδιά λειτουργούν απελευθερωτικά, ενεργοποιώντας την κριτική σκέψη και τον ψυχισμό τους. Τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Οι σύγχρονες τεχνικές των εκπαιδευτικών βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, τη συμβολική σκέψη, να απελευθερώνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να μάθουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα και τέλος να αποκτούν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 9-12 ετών
  • 13-17 ετών    

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε ψυχαγωγική δραστηριότητα. Διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Παρακινεί το παιδί, ώστε ν΄ αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη του τη ζωή.

«Δώσε σ’ ένα παιδί ένα ρομπότ και θα παίζει για μία ώρα. Δίδαξε του πως να φτιάχνει ρομπότ και θα ασχολείται δημιουργικά μια ζωή»!

Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών και η προσπάθεια επίλυσης σύνθετων προβλημάτων διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων και επιτρέπει στο παιδί να δει πέρα από τον μικρόκοσμό του.

Οι μαθητές δημιουργούν διαδραστικά «αντικείμενα σκέψης» και διευκολύνονται στην κατανόηση των διαφόρων φαινομένων του πραγματικού κόσμου, συνδέοντας θεωρία και πράξη, αφηρημένο και συγκεκριμένο.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 4-5 ετών
  • 6-8 ετών
  • 9-12 ετών
  • 13-15 ετών
  • 16-17 ετών

Θετικές Επιστήμες (Science Projects)

Το πρόγραμμα Θετικών Επιστημών παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας

Με τις κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις τα παιδιά καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις πνευματικές ικανότητες τους. Συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την επίλυση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πως» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον Ηλεκτρισμό, τη Γη και τον Αέρα, την Οικολογία, το Περιβάλλον, το Διάστημα, τη Μετεωρολογία, την Αστρονομία, το DNA, το Φως, τα Βακτήρια, το Ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του, το Αίμα, την Αναπνοή, τα Αέρια, Υγρά και Στερεά σώματα και πολλά άλλα.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 4-5 ετών
  • 6-8 ετών
  • 9-12 ετών
  • 13-15 ετών

Coding Science

Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια και από παθητικοί χρήστες μετατρέπονται σε δημιουργοί νέου λογισμικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν εργαλεία και επιτυγχάνουν τη δημιουργία ιστοριών, παιχνιδιών, προσομοιώσεων, παρουσιάσεων, animations κτλ.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 9-12 ετών

Cartoon Story Maker

Η δημιουργία ενός κόμικ είναι μιασύνθετη διαδικασία ταυτόχρονης πρόσληψης εικόνων και λέξεων,που εκπαιδεύει τα παιδιά στην αποκωδικοποίηση και επανα-κωδικοποίηση οπτικών μηνυμάτων, καθώς και στην ικανότητανα σκέφτονται συνθετικά. Τα ψηφιακά κόμικςαναπτύσσονται σε μια γλώσσα παγκοσμίως κατανοητή προκαλώντας τις αισθήσεις.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

  • 6-8 ετών
  • 9-12 ετών 
Χαρισματικότητα

Τι είναι χαρισματικότητα;

Στη MENSA γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο εύκολα παρεξηγείται η έκφραση “χαρισματικό παιδί” ή "χαρισματικός άνθρωπος”.

Είναι ο καλύτερος μαθητής της τάξης; Μπορεί και όχι

Ενδιαφέρεται για όλα τα μαθήματα και του αρέσει πολύ το σχολείο; Μπορεί και όχι

Το ήσυχο συνεργάσιμο και υπάκουο παιδί; Μπορεί και όχι

Εξαιρετική ταχύτητα εκμάθησης, εκτενές λεξιλόγιο, δυνατή μνήμη, περιέργεια, ωριμότητα, αίσθηση του χιούμορ, παρατηρητικότητα, ευαισθησία, ζωηρή φαντασία… κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που παρατηρούνται συνήθως στα χαρισματικά παιδιά.

Οι γονείς δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι σημαίνει χαρισματικότητα και ποια η επίδρασή της πάνω στο παιδί τους. Πόσο πιο δύσκολο είναι για το ίδιο το εξάχρονο, οκτάχρονο ή δεκάχρονο παιδί να το κατανοήσει!

Τα χαρισματικά παιδιά ξέρουν απλώς ότι διαφέρουν, όπως το ξέρουν και όλα τα άλλα παιδιά γύρω τους. Έχουν νιώσει και τις δύο όψεις αυτού του νομίσματος, τη θετική και την αρνητική, για τα ενδιαφέροντά τους, τις ιδιοτροπίες τους και τα ακαδημαϊκά τους ταλέντα. Συχνά επίσης έχουν ξεπεράσει ή έχουν αποδεχτεί την ανία και την απογοήτευση που τους δημιουργεί η παραδοσιακή σχολική τάξη η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες του μέσου όρου. Η έκφραση “χαρισματικό παιδί” μπορεί να δίνει κάποια επικύρωση για τα όσα ήδη γνωρίζει ένα παιδί για τον εαυτό του αλλά μπορεί και να δημιουργεί ανασφάλεια, παρεξηγήσεις και ένταση.

Η Χαρισματικότητα, είναι μια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση, μεγαλύτερη ευαισθησία, μια μεγαλύτερη ικανότητα, κατανόησης και μετατροπής αντιλήψεων σε διανοητικές και συναισθηματικές εμπειρίες. (Annemarrie Roeper, 2000)

• συνεπάγεται αναπτυξιακές διαφορές στην αφηρημένη σκέψη, συναισθηματική ευαισθησία και ένταση.

• είναι η εμπειρία του να νιώθεις “ξένος”.

• μπορεί να αναγνωριστεί σε μικρή ηλικία.

• σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή.

• δημιουργεί ποιοτικά διαφορετικές εμπειρίες ζωής.

• οδηγεί σε μία σειρά ζητημάτων μοναδικών για αυτήν την ομάδα, κάνοντάς τους ευάλωτους.

• υποδηλώνει σημαντικά διαφορετικές ανάγκες από το σύνηθες.

• απαιτεί αναγνώριση από νωρίς, παρέμβαση και τροποποιήσεις από ειδικούς για να εξασφαλισθεί η ψυχολογικά υγιής ανάπτυξη του παιδιού.

 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ