Hellenic MENSA

Για τα παιδιά

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής MENSA! 

Αυτά είναι:
α) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  9 - 12 ετών, σε 3 κύκλους των οκτώ μαθημάτων έκαστος,
β) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Εφήβων  13 -17 ετών, σε 3 κύκλους των οκτώ μαθημάτων έκαστος,
γ) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  6 - 8 ετών με 24 ανεξάρτητα μαθήματα, 
δ) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  4 - 5 ετών με 24 ανεξάρτητα μαθήματα! 
Αιτήσεις γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017.  
flyer b final  anef ekptosis

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00 και από την ιστοσελίδα μας, www.mensa.org.gr , στην κατηγορία "Χαρισματικότητα", στην υποκατηγορία "Για τα παιδιά", μέσω email, με fax στο 2105239074 ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017. Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Aίτηση Υποψήφιου Μαθητή Προγράμματος Χαρισματικότητας Ελληνικής Mensa

 

 mensa gifted 2017 13 17mensa gifted 2017 9 12

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών (9 - 12 ετων), και  το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Εφήβων (13 -17 ετών) της Ελληνικής MENSA, απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Με γνώμονα τη διαθεματική διδασκαλία, τη σφαιρική προσέγγιση της γνώσης, την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση, οι μαθητές  υπό το πρίσμα της κριτικής σκέψης, ανακαλύπτουν τρόπους για την πρακτική εξάσκηση θεωριών στην καθημερινότητά τους.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά αλλά και ομαδικά, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, τα εκφραστικά τους μέσα και τις ερευνητικές τους δεξιότητες.

 

Με αφετηρία το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 ξεκινάει το νέο πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά (9-12 ετών) και τους χαρισματικούς εφήβους (13-17 ετών), το οποίο θα υλοποιηθεί σε τρεις κύκλους (κάθε Σάββατο σε τρίωρα, για οκτώ συναντήσεις ο κάθε κύκλος) και το κόστος κάθε κύκλου ανέρχεται στα 120 ευρώ.

Κάθε κύκλος  καλύπτει την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και των εφήβων και  περιλαμβάνει ένα ευρύ γνωστικό φάσμα, ξεκινώντας από την φύση της νοημοσύνης και της χαρισματικότητας και προχωρώντας με χαρακτήρα ολιστικό ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν αυτογνωσία, κοινωνική συνειδητοποίηση, διαπροσωπικές δεξιότητες, τη φαντασία και τον κριτικό στοχασμό σε ένα περιβάλλον  που θα καλλιεργεί την έρευνα και τη δημιουργικότητα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα ασκηθούν πρακτικά με την δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου και ηλεκτρονικής εφημερίδας, ενώ ειδικοί από διάφορα γνωστικά πεδία θα τα φέρουν σε επαφή με την διαθεματική και σφαιρική προσέγγιση της γνώσης.

mensa gifted 2017 6 8mensa gifted 2017 4 5

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά το πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά 6-8 ετών και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά 4-5 ετών, με συνολικά είκοσι τέσσερα αυτοτελή μαθήματα για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά. Το κόστος ανέρχεται σε 180 ευρώ για τα 12 μαθήματα του Α' εξαμήνου (χειμερινού) και 180 ευρώ για τα 12 μαθήματα του Β' εξαμήνου (εαρινού).

*** ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΣΗ και ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τα δίδακτρα του Α' Κύκλου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15% στα συνολικά δίδακτρα!***

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το πρόγραμμα είναι η συνεργασία και η εκπαίδευση των γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων. Γι' αυτό και τίθεται εξαρχής η συμμετοχή τους σε δύο ατομικές και δύο ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων, ως όρος για τη συμμετοχή ενός παιδιού ή ενός εφήβου στο πρόγραμμα. Οι τέσσερεις πρώτες υποχρεωτικές συνεδρίες κοστίζουν 200 ευρώ.

*Οι γονείς των παιδιών που παρακολούθησαν τα προγράμματα των προηγούμενων ετών και έχουν παρακολουθήσει τις απαιτούμενες συνεδρίες δεν υποχρεούνται σε νέα συμμετοχή*.

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και το πρόγραμμα για τα παιδιά, θα γίνεται στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14.

 

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa,για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν όπως και πέρυσι στην Πάτρα και θα ξεκινήσουν επίσης στην Θεσσαλονίκη!

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, θα γίνονται ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και να καλυφθεί μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει εξαιτίας της έλλειψης σοβαρής ενημέρωσης γύρω από το θέμα. 

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση Υποψήφιου Μαθητή Προγράμματος Χαρισματικότητας Ελληνικής Mensa

 Οι αιτήσεις εγγραφής προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση κοστίζουν 10 ευρώ .

Για τα παιδιά που παρακολούθησαν τα μαθήματα της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, η αίτηση επανεγγραφής είναι δωρεάν.

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Εγγραφή/Σύνδεση:

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική