Hellenic MENSA

Για τα παιδιά

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής MENSA! 

Αυτά είναι:
α) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  9 - 12 ετών, σε 3 κύκλους των οκτώ μαθημάτων έκαστος,
β) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Εφήβων  13 -17 ετών, σε 3 κύκλους των οκτώ μαθημάτων έκαστος,
γ) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  6 - 8 ετών με 24 ανεξάρτητα μαθήματα, 
δ) το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών  4 - 5 ετών με 24 ανεξάρτητα μαθήματα! 
Αιτήσεις γίνονται μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017.  
 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00 και από την ιστοσελίδα μας, www.mensa.org.gr , στην κατηγορία "Χαρισματικότητα", στην υποκατηγορία "Για τα παιδιά", μέσω email, με fax στο 2105239074 ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017. Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

LateRegistration: 4-15 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Mensaθα δέχεται αιτήσεις που θα συνοδεύονται με το ποσό των 20 ευρώ (παλιοί και νέοι μαθητές). Οι αιτήσεις θα εξεταστούν και ανάλογα με τις κενές θέσεις που θα υπάρχουν στα ηλικιακά τμήματα που δημιουργούνται, θα γίνονται δεκτές.

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Aίτηση Υποψήφιου Μαθητή Προγράμματος Χαρισματικότητας Ελληνικής Mensa

 

 mensa gifted 2017 13 17mensa gifted 2017 9 12

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Παιδιών (9 - 12 ετων), και  το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χαρισματικών Εφήβων (13 -17 ετών) της Ελληνικής MENSA, απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Με γνώμονα τη διαθεματική διδασκαλία, τη σφαιρική προσέγγιση της γνώσης, την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση, οι μαθητές  υπό το πρίσμα της κριτικής σκέψης, ανακαλύπτουν τρόπους για την πρακτική εξάσκηση θεωριών στην καθημερινότητά τους.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά αλλά και ομαδικά, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, τα εκφραστικά τους μέσα και τις ερευνητικές τους δεξιότητες.

 

Με αφετηρία το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 ξεκινάει το νέο πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά (9-12 ετών) και τους χαρισματικούς εφήβους (13-17 ετών), το οποίο θα υλοποιηθεί σε τρεις κύκλους (κάθε Σάββατο σε τρίωρα, για οκτώ συναντήσεις ο κάθε κύκλος) και το κόστος κάθε κύκλου ανέρχεται στα 120 ευρώ.

Κάθε κύκλος  καλύπτει την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και των εφήβων και  περιλαμβάνει ένα ευρύ γνωστικό φάσμα, ξεκινώντας από την φύση της νοημοσύνης και της χαρισματικότητας και προχωρώντας με χαρακτήρα ολιστικό ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν αυτογνωσία, κοινωνική συνειδητοποίηση, διαπροσωπικές δεξιότητες, τη φαντασία και τον κριτικό στοχασμό σε ένα περιβάλλον  που θα καλλιεργεί την έρευνα και τη δημιουργικότητα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα ασκηθούν πρακτικά με την δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου και ηλεκτρονικής εφημερίδας, ενώ ειδικοί από διάφορα γνωστικά πεδία θα τα φέρουν σε επαφή με την διαθεματική και σφαιρική προσέγγιση της γνώσης.

mensa gifted 2017 6 8mensa gifted 2017 4 5

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά το πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά 6-8 ετών και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το πρόγραμμα για τα χαρισματικά παιδιά 4-5 ετών, με συνολικά είκοσι τέσσερα αυτοτελή μαθήματα για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά. Το κόστος ανέρχεται σε 180 ευρώ για τα 12 μαθήματα του Α' εξαμήνου (χειμερινού) και 180 ευρώ για τα 12 μαθήματα του Β' εξαμήνου (εαρινού).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το πρόγραμμα είναι η συνεργασία και η εκπαίδευση των γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων. Γι' αυτό και τίθεται εξαρχής η συμμετοχή τους σε δύο ατομικές και δύο ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων, ως όρος για τη συμμετοχή ενός παιδιού ή ενός εφήβου στο πρόγραμμα. Οι τέσσερεις πρώτες υποχρεωτικές συνεδρίες κοστίζουν 200 ευρώ.

*Οι γονείς των παιδιών που παρακολούθησαν τα προγράμματα των προηγούμενων ετών και έχουν παρακολουθήσει τις απαιτούμενες συνεδρίες δεν υποχρεούνται σε νέα συμμετοχή*.

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και το πρόγραμμα για τα παιδιά, θα γίνονται στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14. Αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα θα γίνονται στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa.

 

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa,για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν όπως και πέρυσι στην Πάτρα και θα ξεκινήσουν επίσης στην Θεσσαλονίκη!

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, θα γίνονται ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και να καλυφθεί μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει εξαιτίας της έλλειψης σοβαρής ενημέρωσης γύρω από το θέμα. 

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση Υποψήφιου Μαθητή Προγράμματος Χαρισματικότητας Ελληνικής Mensa

 Οι αιτήσεις εγγραφής προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση κοστίζουν 10 ευρώ .

Για τα παιδιά που παρακολούθησαν τα μαθήματα της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, η αίτηση επανεγγραφής είναι δωρεάν.

 

Πρόγραμμα Υψηλών Δυνατοτήτων 2017-2018 - ΠΑΤΡΑ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υψηλών Δυνατοτήτων της Ελληνικής MENSA περιλαμβάνει τα εργαστήρια Ρομποτικής, Θετικών Επιστημών και Cartoon Story Teller.

Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε ψυχαγωγική δραστηριότητα.

Διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία.

Παρακινεί το παιδί, ώστε ν΄ αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη του τη ζωή.  

«Δώσε σ’ ένα παιδί ένα ρομπότ και θα παίζει για μία ώρα.
Δίδαξε του πως να φτιάχνει ρομπότ και θα ασχολείται δημιουργικά μια ζωή»!

Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών και η προσπάθεια επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων, και επιτρέπει στο παιδί να δει πέρα από τον μικρόκοσμο του.  

Οι μαθητές δημιουργούν διαδραστικά«αντικείμενα σκέψης» και διευκολύνονται στηνκατανόηση των διαφόρων φαινομένων του πραγματικού κόσμου, συνδέοντας θεωρία και πράξη, αφηρημένο και συγκεκριμένο.

Θετικές Επιστήμες

Το πρόγραμμα Θετικών Επιστημών παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας

Με τις κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις, τα παιδιά καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις πνευματικές ικανότητες τους. Συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους.

Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πως» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον Ηλεκτρισμό, τη Γη και τον Αέρα, την Οικολογία, το Περιβάλλον, το Διάστημα, τη Μετεωρολογία, την Αστρονομία, το DNA, το Φως, τα Βακτήρια, το Ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του, το Αίμα, την Αναπνοή, τα Αέρια, Υγρά και Στερεά σώματα και πολλά άλλα.

Η ύλη του προγράμματος είναι προσαρμοσμένη κατάλληλα για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Cartoon Story Maker

Τα κόμικς αποτελούν ένα δημιουργικό και ευχάριστο εργαλείο στα χέρια των παιδιών.

Μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την ανάπτυξη και καλλιέργεια ερεθισμάτων και για την αναζήτηση γνώσης, τόσο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με τη σχολική εκπαίδευση, όσο και για εκείνα που αφορούν στην ευρύτερη κατανόηση και κοινωνική συμπεριφορά.

Η δημιουργία ενός κόμικ είναι μια σύνθετη διαδικασία ταυτόχρονης πρόσληψης εικόνων και λέξεωνπου εκπαιδεύει τα παιδιά στην αποκωδικοποίηση και επανα-κωδικοποίηση οπτικών μηνυμάτων, καθώς και στην ικανότητα να σκέφτονται συνθετικά.

Τα ψηφιακά κόμικς αναπτύσσονται σε μια γλώσσα παγκοσμίως κατανοητή προκαλώντας τις αισθήσεις. Μετατρέπουν το αφηρημένο σε συγκεκριμένο, απογειώνοντας την φαντασία των παιδιών.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υψηλών Δυνατοτήτων 2017-2018, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.Το πρόγραμμα θα αρχίσει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6942 919 090 (ώρες 09:00- 13:00 και 17:00- 20:00).

Αίτηση Υψηλών Δυνατοτήτων Mensa- Πάτρα

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Εγγραφή/Σύνδεση:

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική