Hellenic MENSA

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής MENSA!

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (26 & 27/3/2019)

Η Ελληνική Mensa συνεχίζοντας να στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία συμμετέχει στη δράση Κοινωνικής Ευθύνης που διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), «Bleed for The Throne», και υλοποιείται σε διεθνές επίπεδο με αφορμή τον τελευταίο κύκλο της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones».

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείτε να επισκεφτείτε την μονάδα αιμοδοσίας που θα έχει στηθεί την Τρίτη 26 & την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο Μετρό Συντάγματος από τις 09:00 έως τις 20:00. Θα πρέπει να δηλώσετε πως δίνετε το αίμα για την Ελληνική Mensa (Αρ. Μητρώου 10001 - ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης). Έτσι, προσφέρουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και πιστώνονται μονάδες αίματος στην Ελληνική Mensa, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που -ο μη γένοιτο- χρειαστούν από κάποιο μέλος μας ή συγγενή μέχρι 2ου βαθμού.

Στους εθελοντές αιμοδότες θα δοθεί από ένα συλλεκτικό μπλουζάκι «Bleed For The Throne». Επιπρόσθετα, θα φωτογραφηθούν καθήμενοι στον πολυπόθητο από τους ήρωες της σειράς Θρόνο του Westeros. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σχετικό διαγωνισμό κερδίζοντας επιπλέον δώρα συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα η οποία βρίσκεται στο παρακάτω link: http://www.novaguide.gr/bleedforthethrone

 

Χρήσιμες Πληροφορίες για τους Αιμοδότες

  • Πριν την αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας στην οποία προσέρχεται.
  • Ακολουθεί λήψη συντόμου ιατρικού ιστορικού και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου που αποβλέπει στην αποκάλυψη παθήσεων οι οποίες συνιστούν απαγόρευση ή αντένδειξη για τη λήψη αίματος. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται με τη συνεργασία του αιμοδότη και υπογράφεται από αυτόν.
  • Ηλικίες αιμοδοτών που γίνονται αποδεκτές 18-65.
  • Να έχουν οπωσδήποτε το ΑΜΚΑ τους μαζί.
  • Να έχουν φάει κάτι ελαφρύ (όχι νηστικοί), να έχουν περάσει 2 ώρες από πλήρες γεύμα (μεσημεριανό).
  • Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες το περασμένο βράδυ.
  • Να μην είναι άρρωστοι.
  • Να μην έχουν κάνει τατουάζ ή τρυπήσει αυτιά το τελευταίο 3μηνο. 
  • Να μην έχουν ζήσει στην Αγγλία λόγω τρελών αγελάδων (ή να μην το δηλώσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο).
  • Να μην έχουν επισκεφθεί το τελευταίο 6μηνο τη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη (ή να μην το δηλώσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο).

ΠΡΟΣΟΧΗ, η μη παραδοχή κάποιου από τα παραπάνω αποτελεί λόγω αποκλεισμού από την αιμοδοσία.

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (26 & 27/3/2019)