Ελληνική MENSA https://www.mensa.org.gr Wed, 21 Feb 2024 09:05:14 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Συνάντηση Μελών, Παρουσίαση Toastmasters - ΑΘΗΝΑ (03/03/2024) https://www.mensa.org.gr/home-gr/1629-synantisi-melon-parousiasi-toastmasters-athina-03-03-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1629-synantisi-melon-parousiasi-toastmasters-athina-03-03-2024

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, οδός Πετμεζά 14, 4ος όροφος, Αθήνα, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ.

Μια δυνατή ομάδα από τους Toastmasters, αποτελούμενη από τα μέλη της Mensa Νίκο Αργυρίου και Χρήστο Ψύλλια, μαζί με τους έμπειρους δημόσιους ομιλητές Μαρία Αθανασίου και Γιάννη Κανλή, θα παρουσιάσουν ένα workshop με θέμα:

"Η τέχνη της δημόσια ομιλίας (Public Speaking)"

από τη θεωρία στην πράξη. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί το συναρπαστικό κόσμο της δημόσιας ομιλίας.  

Ο συνολικός χρόνος της παρουσίασης θα είναι περίπου 1,5 ώρα.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Τα μέλη μπορούν να συνοδεύονται από μη μέλη.

Γνωρίστε τους εισηγητές:

Χρήστος Ψύλλιας

Ο Χρήστος Ψύλλιας είναι μέλος της Mensa και απολαμβάνει κάθε συναναστροφή με τα μέλη της κοινότητάς της. Έχει σπουδές στη χρηματοοικονομική και τη λογιστική, ενώ πλέον εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, βοηθώντας μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Ασχολείται ενεργά με τη δημόσια ομιλία τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι αντιπρόεδρος ενός ελληνόφωνου ρητορικού ομίλου.

Ο Χρήστος έχει αναλάβει μία ιδιαίτερη αποστολή, καθώς θα είναι αυτός που θα ανοίξει την παρουσίαση. Για το λόγο αυτό θα μας βοηθήσει να σπάσουμε τον πάγο και να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας. Επίσης, ο Χρήστος θα μας εισάγει στον υπέροχο κόσμο της δημόσιας ομιλίας, μέσα από αποτελέσματα επίσημων ερευνών, αλλά και με μία σειρά από πρακτικά παραδείγματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα συζητήσουμε γιατί οι άνθρωποι φοβόμαστε να μιλάμε δημόσια, ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσουμε το φόβο μας, καθώς και πως μπορούμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι πριν από μία ομιλία. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος ομιλητής, θα βρείτε πολύτιμες συμβουλές και τεχνικές για να αναβαθμίσετε την επικοινωνία σας.

Νίκος Αργυρίου

Ο Νίκος Αργυρίου είναι μέλος της Μένσα από το 2017, καθώς και διαφόρων διεθνών ομίλων ρητορικής από το 2016. Αναλαμβάνει δύσκολες έως ακατόρθωτες αποστολές, όπως για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια να βρει την κατάλληλη νύφη στον πρίγκηπα Χάρρυ, να βρει τους πρώτους 10.000 να κάνουν like στο τραγουδι Gangnam Style στο YouTube και να βοηθήσει τους Αμερικανούς  να ανατινάξουν τον Nordstream στη Γερμανία και να το φορτώσουν στους Ρώσους. 

Έχει γράψει διάσημες ομιλίες, όπως αυτές του Steve Jobs στο Stanford το 2005, αυτή του Obama το 2016 στο ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος, καθώς και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της θητείας του που είπε την διάσημη ατάκα «μα την Παναγία, δεν έχω δει μεγαλύτερο μπουρ...λο». 

Ο Νίκος Αργυρίου θα σας βοηθήσει να στοιχειοθετήσετε μια ομιλία σας, Θα μιλήσει για τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσίων ομιλιών, από τον σκοπό, το περιεχόμενο, την συγγραφή, την εκφορά και την χρησιμοποίηση της γλώσσας. 

Θα χρησιμοποιήσει παραδείγματα και μικρές ιστορίες και θα θέσει ερωτήματα - προκλήσεις στο κοινό και θα αφήσει τελικά περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που δυνητικά θα απαντούσε.

Γιάννης Κανλής

Ο Γιάννης Κανλής είναι Αντιπλοίαρχος στο Πολεμικο Ναυτικό. Είναι κάτοχος ΜΒΑ στη χρηματοοικονομική διαχείριση και Μεταπτυχιακού στα Οικονομικά από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα αντίστοιχα. Είναι διεθνώς βραβευμένος ομιλητής, μέντορας επικοινωνίας, και προσφάτως εξερευνητής της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μαζί θα εξερευνήσουμε την δύναμη της αφήγησης (storytelling), ένα απαραίτητο εργαλείο σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Θα μάθετε πως δομούνται οι ιστορίες για να πείσουμε, να συγκινήσουμε, να εμπνεύσουμε. Και στο τέλος θα ανακαλύψετε τη δύναμη των προσωπικών σας ιστοριών για την επίτευξη των στόχων σας.

Στη σύντομη παρουσίαση θα εξηγήσουμε τη σημασία της αφήγησης ως εργαλείο πειθούς, κινητροδότησης και δράσης. Θα αναφέρουμε κάποια βασικά πλαίσια δομής και σύνταξης μιας ιστορίας. Στο τέλος, θα μοιραστούμε τρόπους να συνδέσουμε τα διδάγματα των προσωπικών μας ιστοριών με τους σκοπούς μιας παρουσίασης σε εταιρικό ή ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Μαρία Αθανασίου

Η Μαρία Αθανασίου έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ασχολείται με τον κλάδο του τουρισμού εδώ και 15 έτη. Αυτό το διάστημα είναι πρόεδρος του μεγαλύτερου ελληνόφωνου ρητορικού ομίλου στην Ελλάδα.

Εξυπηρετώντας πελάτες από όλο τον κόσμο εξάσκησε τα επιχειρήματα στον χώρο των πωλήσεων!

Επίσης λατρεύει την αφήγηση ιστοριών και ασχολείται με διάφορα πεδία, όπως ψυχολογία, φιλοσοφία και φυσικά την τέχνη της ρητορικής και της πειθούς. Μεγαλώνοντας ως πρόσκοπος, έμαθε να έρχεται σε επαφή με τη φύση, τη διάδραση και τα παιχνίδια. 

Μαζί της, θα βάλουμε σε εφαρμογή τη γνώση που θα λάβουμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια στα οποία θα συμμετέχουμε όλοι!

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sun, 03 Mar 2024 19:00:00 +0200
Annual Gathering - Πανελλήνια Συνάντηση Μελών Mensa 2024 - Πρόγραμμα, Εγγραφή https://www.mensa.org.gr/home-gr/1628-annual-gathering-panellinia-synantisi-melon-mensa-2024-programma-eggrafi https://www.mensa.org.gr/home-gr/1628-annual-gathering-panellinia-synantisi-melon-mensa-2024-programma-eggrafi Annual Gathering - Πανελλήνια Συνάντηση Μελών Mensa 2024 - Πρόγραμμα, Εγγραφή

ANNUAL GATHERING 2024 – ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ

Η Ελληνική Mensa προσκαλεί όλα τα μέλη της στην Ετήσια Πανελλαδική Συνάντηση - Annual Gathering 2024!!! 

Μετά τις επτά άκρως επιτυχημένες συναντήσεις των προηγούμενων ετών, η ετήσια Πανελλαδική Συνάντηση Μελών της Ελληνικής Mensa για το 2024 θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με έδρα τα Τρίκαλα! Το Hellenic Mensa Annual Gathering 2024 αποκτά για μια ακόμα χρονιά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή Μενσανών από πολλές χώρες!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές στην Πύλη, την Ελάτη και το Περτούλι, καθώς και επίσκεψη στα Μετέωρα και τη Λίμνη Πλαστήρα. Και όπως πάντα θα κάνουμε νέες γνωριμίες και θα διασκεδάσουμε με το απαιτητικό κυνήγι θησαυρού και τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Πρόγραμμα Annual Gathering 2024:

 

Πέμπτη 16 Μαΐου
14:00 – 23:00 | Check in ξενοδοχείο
Ntinas – Τρίκαλα

17:00 | Αναχώρηση με πούλμαν από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις

20:00 – 23:00 | Check in ξενοδοχείου – Registration

22:00 – 02:00 | Icebreaker – Επιτραπέζια παιχνίδια

Παρασκευή 17 Μαΐου
08:00 – 09:30 | Πρωινό

09:30 – 12:00 | Αναχώρηση για την Πύλη όπου θα επισκεφθούμε την τοξωτή λίθινη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού και τον Βυζαντινό Ναό Πόρτα Παναγιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πέτρινο γεφύρι και τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

12:00 – 14:00 | Αναχώρηση για τα Λιβάδια Περτουλίου όπου είναι διαθέσιμες προαιρετικές δραστηριότητες όπως ιππασία ή τοξοβολία

14:00 – 17:00 | Αναχώρηση για την Ελάτη – Μεσημεριανό φαγητό ή καφές

17:00 – 22:00 | Επιστροφή στα Τρίκαλα – Επίσκεψη στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη και το Οθωμανικό Τέμενος Οσμάν Σαχ – Ελεύθερο πρόγραμμα για φαγητό και βόλτα

22:00 – 02:00 | Επιτραπέζια – Τουρνουά / Διασκέδαση

Σάββατο 18 Μαΐου

08:00 – 09:30 | Πρωινό

09:30 – 15:00 | Αναχώρηση για τα Μετέωρα, όπου θα επισκεφθούμε τις μονές Αγίου Στεφάνου, Μεγάλου Μετεώρου και Βαρλαάμ

15:00 – 17:00 | Αναχώρηση για το Καστράκι – Επίσκεψη στο Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων – Μεσημεριανό φαγητό ή καφές

17:00 – 21:00 | Επιστροφή στα Τρίκαλα – Ελεύθερο πρόγραμμα για περιήγηση στην παλιά πόλη (Βαρούσι) και το Βυζαντινό Κάστρο

18:00 | Διεξαγωγή Τεστ I.Q. Εισαγωγής στη Mensa

19:30 – 21:00 | Κυνήγι θησαυρού

21:30 – 23:30 | Επίσημο Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και απονομή αναμνηστικών μεταλλίων για το Κυνήγι θησαυρού

Κυριακή 19 Μαΐου
08:00 – 09:30 | Πρωινό

09:30 – 13:30 | Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Ματσόπουλου και το Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων

13:30 | Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Λίμνη Πλαστήρα για φαγητό – Αποχαιρετισμός – Ανανέωση του ραντεβού για το 2025

Για την συμμετοχή στο Annual Gathering, είναι απαραίτητη η εγγραφή (registration) με την συμπλήρωση της ειδικής φόρμας εγγραφής και την καταβολή: 60 €/άτομο για τα μέλη και 70 €/άτομο για τα μη-μέλη.

Η εγγραφή για κάθε άτομο περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Οργανωτικά έξοδα
  • Delegate folder (Φάκελος συμμετέχοντα)
  • Επίσημο Δείπνο το βράδυ του Σαββάτου
  • Συμμετοχή στο κυνήγι θησαυρού
  • Ξεναγήσεις
  • Αναμνηστικά

Διαμονή :

Η οργάνωση έχει εξασφαλίσει έναν αριθμό δωματίων στο ξενοδοχείο Ntinas (Τρίκαλα).

Για τρεις διανυκτερεύσεις (ανά άτομο) με πρωινό μπουφέ, στο ξενοδοχείο Ntinas (Τρίκαλα) οι τιμές είναι οι ακόλουθες:

Μονόκλινο: 120 ευρώ

Δίκλινο: 80 ευρώ

Τρίκλινο: 60 ευρώ

Πούλμαν : Έχει ναυλωθεί πούλμαν από Αθήνα που θα μας μεταφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Το πούλμαν κοστίζει 60 ευρώ.

Αν επιθυμείτε την μετακίνηση με το πούλμαν μόνο για την περιοχή των Τρικάλων (Παρασκευή και Σάββατο), κοστίζει 25 ευρώ, εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.

Άλλες χρεώσεις

• Μουσεία, Αξιοθέατα

• Υπόλοιπα γεύματα

Για να ισχύσει η εγγραφή, θα πρέπει η κατάθεση να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK

IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485, ή με κατάθεση μετρητών στα γραφεία μας (Αν κάνετε την κατάθεση μέσω άλλης τράπεζας, παρακαλούμε όπως προσθέσετε τέσσερα (4) ευρώ για την προμήθεια που μας παρακρατούν ή επιλέξτε να επιβαρυνθείτε και τα έξοδα του δικαιούχου - our).

Μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο παρακάτω link:

https://www.mensa.org.gr/index.php?option=com_rsform&formId=36, ή στέλνοντας email στο info2 [AT] mensa [DOT] org [DOT] gr επισυνάπτοντας συμπληρωμένο το αντίστοιχο αρχείο Word.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Fri, 12 Apr 2024 08:00:00 +0300
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ MENSA «ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΒΑΤΑΚΑΣ» - 2023 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1625-ypotrofies-ellinikis-mensa-leandros-vatakas-2023 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1625-ypotrofies-ellinikis-mensa-leandros-vatakas-2023

Χορήγηση Υποτροφιών εις μνήμην του Λέανδρου Βατάκα, έτους 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Mensa, στη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2024 συζήτησε το θέμα των υποτροφιών «Λέανδρος Βατάκας 2023» ποσού 2.000 ευρώ, που είχε προκηρύξει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συνολικά υποβλήθηκαν πέντε αιτήσεις, οι τέσσερεις από προπτυχιακούς φοιτητές και η μία από μεταπτυχιακή φοιτήτρια, αριθμός εξαιρετικά μικρός για το πλήθος των μελών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Χρήστου Αποστολίδη, αποφάσισε:

α) Η υποτροφία φοιτητών για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών δεν απονέμεται, λόγω μιας μόνο αίτησης - Λυδία Μαυρίδου και μεταφέρεται για το επόμενο έτος (2024).

β) Το σύνολο του ποσού των υποτροφιών για το 2023, 2000 ευρώ, απονέμεται ισόποσα και στους τέσσερις αξιόλογους υποψήφιους υπότροφους για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:

Εις την Παναγιώτα Ντόβα του Δημητρίου από το Μεσολόγγι,

τον Ιωάννη Πετροσιάν του Γερβάντ από τη Σητεία,

τον Φίλιππο Σμυρλή του Γεωργίου από τη Θεσσαλονίκη,

και τον Γεώργιο Τριανταφύλλου του Κωνσταντίνου από την Αθήνα,

με το ποσόν των 500 ευρώ έκαστος.

Οι υποτροφίες δίδονται πάντα υπό τον όρο της πραγματοποίησης του στόχου που αναφέρουν στις αιτήσεις τους.

Παράλληλα προτρέπει περισσότερα μέλη της Ελληνικής Mensa να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις υποτροφίες την επόμενη χρονιά.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Wed, 31 Jan 2024 18:00:00 +0200
MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (3&4/03/2024) https://www.mensa.org.gr/home-gr/1623-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-3-4-03-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1623-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-3-4-03-2024 MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (3&4/03/2024)

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας, διεξάγει στην Αθήνα, το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA!

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε γκρουπ:

Την  Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 με ώρα έναρξης 17:00

Και τη  Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 με ώρα έναρξης 19:00

Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής και να την αποστείλετε στο email: info@mensa.org.gr ή να την συμπληρώσετε επιτόπου την ημέρα του τεστ.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ      (πατήστε επάνω)         ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 10 ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

Αν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάποιο γκρουπ, θα πραγματοποιηθεί άλλο αμέσως μετά. 

Τόπος διεξαγωγής, τα γραφεία της Ελληνικής MENSA, οδός Πετμεζά 14Αθήνα 11743 (μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ).

Οδηγίες για το πως να έρθετε: goo.gl/QtRuy

 Τα τεστ απευθύνονται:

Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.

 Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ. Για φοιτητές, μαθητές και ανέργους(ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ.

 Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!! 

 

  Διεξάγονται δύο τεστ.

Το τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Το τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία του.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με μετρητά επιτόπου,

ή στην Alpha Bank (IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485) και προσκομίζετε το αποδεικτικό κατάθεσης.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sun, 03 Mar 2024 17:00:00 +0200
Παγκόσμια Πρωταθλήματα Puzzle & Sudoku 2024- ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ GRAND PRIX https://www.mensa.org.gr/home-gr/1622-pagkosmia-protathlimata-puzzle-sudoku-2024-prokrimatika-grand-prix https://www.mensa.org.gr/home-gr/1622-pagkosmia-protathlimata-puzzle-sudoku-2024-prokrimatika-grand-prix

Παγκόσμια Πρωταθλήματα Puzzles & Sudoku 2024 – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ GRAND PRIX

Για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική ΜENSA, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στους πιο ενδιαφέροντες διεθνείς διαγωνισμούς Sudoku και Puzzles, το Παγκόσμιο Sudoku Grand Prix και το Παγκόσμιο Puzzle Grand Prix!

Οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν μετά από 8 γύρους, οι οποίοι είναι ανοιχτοί για όποιον θέλει να συμμετέχει. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των γύρων καθώς και πληροφορίες για τη συμμετοχή στο https://gp.worldpuzzle.org  

Οι Έλληνες συμμετέχοντες με τις 8 καλύτερες θέσεις στη κατάταξη των GP, θα λάβουν μέρος σε αγώνα μπαράζ που θα διενεργηθεί από την Ελληνική Mensa και οι 4 πρώτοι θα σχηματίσουν τις εθνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Puzzles και Sudoku, τον Οκτώβριο του 2024 στο Πεκίνο της Κίνας.

Schedule and the hosting countries:

                                              Sudoku GP 2024                                                     

IMG 0575

                                               Puzzle GP 2024

 IMG 0576

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sun, 21 Jan 2024 08:00:00 +0200
OPEN DAY FESTIVAL, Λάρισα (20/01/2024) https://www.mensa.org.gr/home-gr/1618-open-day-festival-larisa-20-01-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1618-open-day-festival-larisa-20-01-2024

Η Ελληνική Mensa συμμετέχει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στο πλαίσιο του OPEN DAY FESTIVAL που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου στις εγκαταστάσεις τους στην Οδό Καρδίτσης 21, στη Λάρισα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μ.μ. 

Με την πλαισίωση και την καθοδήγηση μελών θα παρουσιάσουμε στους γονείς τον οργανισμό μας, τη MENSA, και θα τους ενημερώσουμε για τα τεστ I.Q. εισαγωγής καθώς και για τα προγράμματα χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa για παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και ανάγκες. Ακόμη, θα έχουμε πλούσιο υλικό και δράσεις για τους μαθητές που θα επισκέπτονται την αίθουσα. Στην ίδια αίθουσα θα υπάρχουν παράλληλα κατασκευές ρομποτικής δημιουργώντας έτσι μία αίσθηση STEM περιβάλλοντος.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sat, 20 Jan 2024 10:00:00 +0200
Annual Gathering - Πανελλήνια Συνάντηση Μελών Mensa 2024! https://www.mensa.org.gr/home-gr/1617-annual-gathering-panellinia-synantisi-melon-mensa-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1617-annual-gathering-panellinia-synantisi-melon-mensa-2024 Annual Gathering - Πανελλήνια Συνάντηση Μελών Mensa 2024!

ANNUAL GATHERING 2024 – ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ 2024

 

ΤΡΙΚΑΛΑ, 16 έως 19 Μαΐου 2024

 

Η Ελληνική Mensa προσκαλεί όλα τα μέλη της στην Ετήσια Πανελλαδική Συνάντηση - Annual Gathering 2024!!! 

Μετά τις επτά άκρως επιτυχημένες συναντήσεις των προηγούμενων ετών, η ετήσια Πανελλαδική Συνάντηση Μελών της Ελληνικής Mensa για το 2024 θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με έδρα τα Τρίκαλα!

Το Hellenic Mensa Annual Gathering 2024 αποκτά για μια ακόμα χρονιά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή Μενσανών από πολλές χώρες!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές στην Πύλη, την Ελάτη και το Περτούλι, καθώς και επίσκεψη στα Μετέωρα και τη Λίμνη Πλαστήρα. Και όπως πάντα θα κάνουμε νέες γνωριμίες και θα διασκεδάσουμε με το απαιτητικό κυνήγι θησαυρού και τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Annual Gathering 2024 και κόστη θα ανακοινωθούν σύντομα.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Mon, 15 Apr 2024 18:00:00 +0300
MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (14&15/01/2024) https://www.mensa.org.gr/home-gr/1604-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-14-15-01-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1604-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-14-15-01-2024 MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (14&15/01/2024)

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας, διεξάγει στην Αθήνα, το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA!

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε γκρουπ:

Την  Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 με ώρα έναρξης 17:00

Και τη  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 με ώρα έναρξης 19:00

Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής και να την αποστείλετε στο email: info@mensa.org.gr ή να την συμπληρώσετε επιτόπου την ημέρα του τεστ.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ      (πατήστε επάνω)         ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 10 ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

Αν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάποιο γκρουπ, θα πραγματοποιηθεί άλλο αμέσως μετά. 

Τόπος διεξαγωγής, τα γραφεία της Ελληνικής MENSA, οδός Πετμεζά 14Αθήνα 11743 (μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ).

Οδηγίες για το πως να έρθετε: goo.gl/QtRuy

 Τα τεστ απευθύνονται:

Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.

 Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ. Για φοιτητές, μαθητές και ανέργους(ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ.

 Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!! 

 

  Διεξάγονται δύο τεστ.

Το τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Το τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία του.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sun, 14 Jan 2024 17:00:00 +0200
Νέες Ταυτότητες Μελών για το 2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1602-nees-taftotites-melon-2024 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1602-nees-taftotites-melon-2024 Νέες Ταυτότητες Μελών για το 2024

Άρχισαν να εκδίδονται οι νέες πλαστικές κάρτες-ταυτότητες μελών, και να παραδίδονται στα ταμειακά ενήμερα μέλη για το έτος 2024.

Κάθε χρόνο οι κάρτες τυπώνονται με διαφορετική απεικόνιση ως ‘background’, με θέματα τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, κάτι που προσδίδει και συλλεκτικό ενδιαφέρον για τους κατόχους αυτών.

Η Ακρόπολη των Αθηνών με τον Παρθενώνα της, κόσμησε τις ταυτότητες του 2010, πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων καρτών. Το Μαντείο των Δελφών απεικονιζόταν στις ταυτότητες του 2011, η Κνωσσός με το ανάκτορό της το 2012, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το 2013, η Ιερά Πόλη της Δήλου με τα ολόγλυφα μαρμάρινα λιοντάρια της το 2014, η Αρχαία Πέλλα πρωτεύουσα των Μακεδόνων το 2015, το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας το 2016, η Πύλη των Λεόντων στην Ακρόπολη των Μυκηνών το 2017, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο το 2018, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης το 2019, το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης το 2020, ο πίνακας του Γερμανού Georg Christian Perlberg (1806-1884) «Η μάχη της Αθήνας» με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το 2021, το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων το 2022 και ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Στις ταυτότητες του έτους 2024, απεικονίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης της Λίνδου στη Ρόδο.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Tue, 05 Dec 2023 18:00:00 +0200
MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (10&11/12/2023) https://www.mensa.org.gr/home-gr/1595-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-10-11-12-2023 https://www.mensa.org.gr/home-gr/1595-mensa-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-athina-10-11-12-2023 MENSA: Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής - ΑΘΗΝΑ (10&11/12/2023)

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας, διεξάγει στην Αθήνα, το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA!

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε γκρουπ:

Την  Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 17:30

Και τη  Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 19:00

Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής και να την αποστείλετε στο email: info@mensa.org.gr ή να την συμπληρώσετε επιτόπου την ημέρα του τεστ.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ      (πατήστε επάνω)         ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 10 ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

Αν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάποιο γκρουπ, θα πραγματοποιηθεί άλλο αμέσως μετά. 

Τόπος διεξαγωγής, τα γραφεία της Ελληνικής MENSA, οδός Πετμεζά 14Αθήνα 11743 (μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ).

Οδηγίες για το πως να έρθετε: goo.gl/QtRuy

 Τα τεστ απευθύνονται:

Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.

 Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ. Για φοιτητές, μαθητές και ανέργους(ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ.

 Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!! 

 

  Διεξάγονται δύο τεστ.

Το τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Το τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία του.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με μετρητά επιτόπου,

ή στην Alpha Bank (IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485) και προσκομίζετε το αποδεικτικό κατάθεσης.

]]>
arrion [AT] otenet [DOT] gr (Χρήστος Αποστολίδης) Ανακοινώσεις Sun, 10 Dec 2023 17:30:00 +0200