Hellenic MENSA

LEAP

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα ανταλλαγής εκπροσώπων Ηγεσίας (Leadership Exchange Ambassador ProgramLEAP) στοχεύει στην οργάνωση και ανάπτυξη της ηγεσίας μέσα από μια διακρατική δομή που χαρακτηριστικά της είναι η μάθηση, ο διαμοιρασμός ιδεών και εμπειριών, δικτύωση και δημιουργία δεσμών μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες.

Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει τη νέα γενιά. Βοηθάμε να αναπτυχθεί ένα διεθνές δίκτυο και μια επικοινωνία ανάμεσα στις Εθνικές Mensa.

Η Διεθνής Μensa στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για την ανταλλαγή απόψεων και καλύτερων πρακτικών ανάμεσα στις Εθνικές Mensa διοργανώνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα ανταλλαγής μελλοντικών ηγετών (LEAP - Leadership Exchange Program 2016). Στόχος του προγράμματος είναι να οργανωθεί η ανάπτυξη της ηγεσίας σε μία σύνθετη δομή αποτελούμενη από μάθηση, μοίρασμα εμπειριών και ιδεών, διασύνδεση και χτίσιμο διακρατικών σχέσεων. 

Υπάρχουν 2 ξεχωριστά LEAP: το LEAP Ομιλίες και το LEAP Project.

Στο πρόγραμμα Ομιλίες γίνεται ότι συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Μια ομάδα LEAP θα ταξιδέψει σε 2 διεθνείς συναντήσεις (Louisville και Seoul) για να παραστεί σε workshops πάνω σε εμπειρία ηγεσίας και σωστών πρακτικών που βοήθησαν την ίδια την Mensa να αναπτυχθεί. Οι πρακτικές θα δωθούν σε ομάδες ΜΕΝSA παγκοσμίως. Στους συμμετέχοντες θα καλυφθούν οι αποζημιώσεις για έξοδα κίνησης από την διεθνή Mensa.

Το δεύτερο πρόγραμμα, το LEAP Project, είναι ανοιχτό για καινοτομίες: εθελοντές μπορούν να δηλώσουν μέρος με τις ιδέες τους και project για ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας μεταξύ ομάδων Mensa. Οργανώνεις διακρατικές συναντήσεις για εθελοντές; ένα διεθνές online workshop; ή κάτι τελείως διαφορετικό; πες μας τι θες να κάνεις, πόσα χρήματα θα χρειαστούν για το project σου και ποια τα πλεονεκτήματα από αυτό. Περιμένουμε τις ιδέες σου!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Τα κριτήρια (μερικά ή και όλα) που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:

1.Ο υποψήφιος πρέπει να έχει πετύχει κάτι σημαντικό ή να είναι εξαιρετικά ενεργός σε έναν συγκεκριμένο τομέα στην εθνική ΜΕΝSΑ όπου ανήκει.
2.Ο υποψήφιος θα πρέπει να αναπτύξει και να είναι ικανός να παρουσιάσει ένα θέμα σχετικό με την ηγεσία και την ανάπτυξη ΜΕΝSΑνικών ομάδων, σε κοινό αποτελούμενο από μέλη της Mensa.
3.Το θέμα ή το project να μεταφέρει γνώση σε άλλους εθελοντές.
4.Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι πρόθυμος να δώσει τις πληροφορίες του θέματος ή του project σε ατομική έκθεση. Επίσης να μεταφέρει τις γνώσεις του σε γραπτή μορφή στο Newsletter της εθνικής Mensa, το διεθνές Newsletter και σε διαφορετικές μορφές πχ σεμιναριακή, συζήτησης, σε βίντεο, ή οποιαδήποτε άλλη δημιουργική μορφή παρουσίασης σε ομάδες μελών της Mensa.
5.Ο υποψήφιος θα πρέπει να ετοιμάσει και να στείλει τον σύνδεσμο από ένα video στο YouTube (5-10 λεπτά) στο οποίο να παρουσιάσει τον εαυτό του και το θέμα/project που θα αναπτύξει.
6.Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες. Εκτός της μητρικής του γλώσσας θα πρέπει να ξέρει Αγγλικά, ενώ περισσότερες γλώσσες είναι προσόν.
7.Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τις διαφορές στην κουλτούρα ή να έχει εμπειρίες από δουλειά ή εκπαίδευση στο εξωτερικό.
8.Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι πρόθυμος να ταξιδέψει και να επικοινωνήσει με άλλους ΜΕΝSΑνους.
9.Ο υποψήφιος πρέπει να έχει πάρει μέρος σε τουλάχιστον ένα διεθνές event για να δείξει ενδιαφέρον στην διεθνή συνεργασία.

Για το 2016 οι επιλεγέντες παρέστησαν στα Annual Gathering Αμερικής και Ευρώπης (US AG: San Diego, California June 29 – July 3 και EMAG: Kraków, Poland, August 10 to 14).   

Το πρόγραμμα LEAP μετά από απόφαση του IBD 2016, σταμάτησε και δεν θα υπάρχουν υποψηφιότητες για το 2017.


 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική