Hellenic MENSA

Για τα παιδιά

2019 - 2020

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  πατήστε εδώ 

 Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  ΠΑΤΡΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Έναρξη μαθημάτων, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

 gifted 1

 gifted 2

gifted 3

gifted 4

gifted 5

 science 1

science 2

science 3

robotics 1

robotics 2

coding science 1

coding science 2

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω email στο   , με fax στο 2109219866 ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων απευθυνθείτε στην Program Coordinator Κοραλία Μαντά τηλ. 6942919090.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2019-2020

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

4-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

4-8

1 ώρα/εβδομάδα

50€

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου. Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14. Στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα θα γίνονται στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1 και Σαχτούρη 23 αντίστοιχα.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 Έναρξη των μαθημάτων για όλες τις πόλεις, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.

 

 

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018-2019

 flyer charisma 2019f

Είναι το παιδί μου Χαρισματικό;

Όλα τα παιδιά είναι μοναδικά!

Κάποια, όμως, έχουν ασυνήθιστα προχωρημένες ικανότητες, ώστε να απαιτούν ειδική διαχείριση στο σπίτι και στο σχολείο.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιες ικανότητες ή χαρακτηριστικά του παιδιού σας, που να το κάνουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Ίσως το παιδί σας,

-είναι ασυνήθιστα σοβαρό

-έχει έντονη παρατηρητικότητα

-αναγνωρίζει πολύπλοκα σχήματα

-διαθέτει δυνατή μνήμη

-κάνει πολλές και περίεργες ερωτήσεις

-μαθαίνει γρήγορα

-έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ

-είναι αυθόρμητο

-έχει αυξημένη φαντασία

Τα παιδιά μπορούν να δείξουν τη Χαρισματικότητά τους με ποικίλους τρόπους. Συνήθως οι γονείς είναι οι πρώτοι που παρατηρούν τις ιδιαίτερες και προχωρημένες, για την ηλικία τους, ικανότητές τους.

Αποστολή της Ελληνικής MENSA είναι να αναγνωρίσει, να αναπτύξει και να προωθήσει τα Ταλαντούχα και Χαρισματικά παιδιά.

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων MENSA, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων

τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

 

FLYER YD 2019

Α. Προγράμματα για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά 2018-19

Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας MENSA: Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά είναι τα παιδιά με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από διαφοροποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη συναισθηματική τους ανάπτυξη μέσω του εμπλουτισμού γνώσεων. 

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων μας, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-17 ετών

Β. Προγράμματα Υψηλών Δυνατοτήτων  2018-19

Human Performance Lab

‘’Η Τέχνη πρέπει να είναι Παρούσα…! Η δημιουργικότητα και η φαντασία οδηγεί σε ευφάνταστες και καινοτόμες λύσεις δισεπίλυτων προβλημάτων της κοινωνίας!’’

Μέσα από μια βιωματική σύγχρονη διαδικασία που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, performance writing, role playing, χοροθεραπεία κ.ά. τα παιδιά λειτουργούν απελευθερωτικά, ενεργοποιώντας την κριτική σκέψη και τον ψυχισμό τους. Τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Οι σύγχρονες τεχνικές των εκπαιδευτικών βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, τη συμβολική σκέψη, να απελευθερώνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να μάθουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα και τέλος να αποκτούν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 9-12 ετών
 • 13-17 ετών    

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε ψυχαγωγική δραστηριότητα. Διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Παρακινεί το παιδί, ώστε ν΄ αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη του τη ζωή.

«Δώσε σ’ ένα παιδί ένα ρομπότ και θα παίζει για μία ώρα. Δίδαξε του πως να φτιάχνει ρομπότ και θα ασχολείται δημιουργικά μια ζωή»!

Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών και η προσπάθεια επίλυσης σύνθετων προβλημάτων διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων και επιτρέπει στο παιδί να δει πέρα από τον μικρόκοσμό του.

Οι μαθητές δημιουργούν διαδραστικά «αντικείμενα σκέψης» και διευκολύνονται στην κατανόηση των διαφόρων φαινομένων του πραγματικού κόσμου, συνδέοντας θεωρία και πράξη, αφηρημένο και συγκεκριμένο.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-17 ετών

Θετικές Επιστήμες (Science Projects)

Το πρόγραμμα Θετικών Επιστημών παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας

Με τις κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις τα παιδιά καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις πνευματικές ικανότητες τους. Συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την επίλυση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πως» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον Ηλεκτρισμό, τη Γη και τον Αέρα, την Οικολογία, το Περιβάλλον, το Διάστημα, τη Μετεωρολογία, την Αστρονομία, το DNA, το Φως, τα Βακτήρια, το Ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του, το Αίμα, την Αναπνοή, τα Αέρια, Υγρά και Στερεά σώματα και πολλά άλλα.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών

Coding Science

Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια και από παθητικοί χρήστες μετατρέπονται σε δημιουργοί νέου λογισμικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν εργαλεία και επιτυγχάνουν τη δημιουργία ιστοριών, παιχνιδιών, προσομοιώσεων, παρουσιάσεων, animations κτλ.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 9-12 ετών

Cartoon Story Maker

Η δημιουργία ενός κόμικ είναι μιασύνθετη διαδικασία ταυτόχρονης πρόσληψης εικόνων και λέξεων,που εκπαιδεύει τα παιδιά στην αποκωδικοποίηση και επανα-κωδικοποίηση οπτικών μηνυμάτων, καθώς και στην ικανότητανα σκέφτονται συνθετικά. Τα ψηφιακά κόμικςαναπτύσσονται σε μια γλώσσα παγκοσμίως κατανοητή προκαλώντας τις αισθήσεις.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική