Hellenic MENSA

Συνεργάτες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MENSA  

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

 

Ιωάννα Κατσαβριά,  Επιστημονική Συνεργάτης in the Teachers' Professional Development Program. 

Η κ. Ιωάννα Κατσαβριά (Gifted Education Specialist,B.Ed.in ECE, M.Sc.in Strategic HRM, M.Ed. in Curriculum and Instruction: Gifted Education), είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ασχοληθεί ερευνητικά, σε επίπεδο μεταπτυχιακού διπλώματος, στο Arizona State University,USA, με τις επαγγελματικές προτιμήσεις και δεξιότητες των χαρισματικών και ταλαντούχων εφήβων. Έχει διδάξει Μαθηματικά και Γλώσσα σε χαρισματικούς μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Ασχολείται με την αναγνώριση, εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών, εφήβων και νέων.

Η κ. Άννα Αθανασοπούλου, καθηγήτρια Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, USA, στη θέση της Math Curriculum Advisor.

 

 Οργανωτικά Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων MENSA - Γενική Συντονίστρια:  Κοραλία Μαντά (Program Coordinator)

 Διοικητικά Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αθήνας:  Ηλιάνα Γουναλάκη

 Διοικητικά Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης: Θεοδώρα Κουτσού

 

 Υπεύθυνη Γονέων:  Σωτηρία Κοτοπούλου,  Χρύσα Χοντζοπούλου (Parent Facilitator) 

 

Υπεύθυνη αξιολογήσεων (WISC Test) και Συμβουλευτικής Γονέων

Μαριέτα Παπακωνσταντίνου - Ψυχολόγος, MSc

   Η Μαριέτα Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου UCL (University College London, UK), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στηνκλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκωνλαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής τουΠανεπιστημίου Kings College London(MSc in Mental Health Studies). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης συνεργάστηκε με την ψυχιατρική κλινική Bethlem Royal Hospital και το Lambeth Hospital, του Kings College London προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα της. Έπειτα συνέχισε ολοκληρώνοντας διετές μεταπτυχιακό δίπλωμα (PGDip Psychoanalytic Observational Studies, London UK) Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, στο University of East London Tavistock and Portman NHS Foundation Trust.

   Μέρος της μετεκπαίδευσής της ήταν και το πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, το οποίο παρακολούθησε στο Metàfora στην Βαρκελώνη. Επιπροσθέτως, έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών (πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), στον τομέα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς ως εκπαιδευτική μέθοδο ατόμων με αυτισμό.

  Έχει εργαστεί σε γενικό σχολείο στο Λονδίνο σαν υπεύθυνη προγράμματος ειδικής αγωγής στη Δυσαριθμησία, παρέχοντας ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.Σήμερα, συνεργάζεται μειδιωτικά πλαίσια θεραπείας παιδιών,με κύριο έργο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Από τον Σεπτέμβριο 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Ελληνική MENSA. Είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών και εφήβων, ηλικίας 6 έως 16 ετών, μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-III και από το 2018 και του τεστ WISC-V. Η εργασιακή της εμπειρία στους παραπάνω τομείς είναι 7ετής. 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Εγγραφή/Σύνδεση:

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική