Hellenic MENSA

Συνεργάτες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MENSA  

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

 

Ιωάννα Κατσαβριά,  Επιστημονική Συνεργάτης in the Teachers' Professional Development Program. 

Η κ. Ιωάννα Κατσαβριά είναι κάτοχος πτυχίου προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το τμήμα Τ.Ε.Α.Π.Η. του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων: α) Στη στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (M.Sc. in Strategic HRM) από το ALBA Graduate Business School, Greece. Η μεταπτυχιακή της εργασία εστίαζε στις επαγγελματικές προτιμήσεις και δεξιότητες των χαρισματικών εφήβων, και β) Στην εκπαίδευση των χαρισματικών μαθητών στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της διδασκαλίας σε σχολεία προσχολικής αγωγής της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής (M.Ed. Curriculum and Instruction: Gifted Education, AZ, USA). To Capstone project αφορούσε την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στη χαρισματική εκπαίδευση σύμφωνα με τα πρότυπα της Εθνικής Ένωσης για τα Χαρισματικά Παιδιά της Αμερικής (CEC Advanced Standards in Gifted Education Teacher Preparation standards, NAGC). Είναι διδακτορική φοιτήτρια στο πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης παιδιών ηλικίας 0 – 8 ετών στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα στην Αμερική (Ph.D. in Early Childhood Development and Education, UCF). Η διδακτορική της έρευνα θα εστιάζει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκπαιδευτικών στη χαρισματική εκπαίδευση.

Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί για τρία (2007 – 2010) χρόνια σε δημόσια σχολεία της Αμερικής (Charter Schools) σαν εκπαιδευτικός ανταλλαγής. Μέσα σε αυτό το διάστημα δίδαξε χαρισματικούς μαθητές στο νηπιαγωγείο και πρώτη δημοτικού μέσα στα πλαίσια προγραμμάτων από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (UNCC). To σχολικό έτος 2012-2013 ανέπτυξε και εφάρμοσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στη χαρισματική εκπαίδευση στη γενέτειρα της τη Βοιωτία. Το πρόγραμμα αξιολογήθηκε από τη Δρ. Ευθυμία Γουργιώτου καθηγήτρια προσχολικής αγωγής στο πανεπιστήμιο Κρήτης με την οποία δημοσίευσε και το ανάλογο άρθρο. Το 2012 υποστήριξε την Ελληνική Mensa στην οργάνωση της ημερίδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Τα Χαρισματικά Παιδιά και οι Ιδιαίτερες Ανάγκες τους», ως υπεύθυνη για τους καθηγητές από το UNCC που συμμετείχαν σε αυτήν. Τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάζεται σε εθελοντική βάση με την Ελληνική Mensa ως σύμβουλος πηγών και στρατηγικών στη χαρισματική εκπαίδευση.

Άννα Αθανασοπούλου, στη θέση της Math Curriculum Advisor.

                 Η κα Άννα Αθανασοπούλου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτοχος MastersDegree in Mathematics Education από το University of North Carolina at Charlotte, και Ph.D in Curriculum and Instruction από το University of North Carolina at Charlotte.

Από τον Αύγουστο 2013 η κα Αθανασοπούλου κατέχει Lecturer position at the University of North Carolina at Charlotte (UNCC). Διδάσκει κυρίως μαθηματικά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τμήματα μαθηματικών όπως College Algebra & Precalculus και τμήματα Στατιστικής. Έχει διδάξει στην Ελλάδα για 17 χρόνια (1984-2001) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για 4 χρόνια (2003-2007) σαν Teacher Assistant at UNCC, για 5 χρόνια (2008-Ιούνιο 2013) σαν Part Time Instructor at UNCC, και τα τελευταία 7 χρόνια (Αύγουστο 2013-σήμερα) σαν Lecturer at UNCC. Για 5 συνολικά χρόνια (2007-2012) επίσης εργάστηκε στο Socrates Academy Charter school όπου δίδαξε μαθητές τρίτης δημοτικού μέχρι μαθητές πρώτης γυμνασίου. Εκτός από τη διδασκαλία σε αυτό το σχολείο έτρεξε ένα Project όπου εκπαίδευσε τους Έλληνες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στην CAMMP method στα μαθηματικά που χρησιμοποιούσαν και στο αμερικάνικο πρόγραμμα και συνεργάστηκε μαζί τους για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στις τάξεις. Αυτό το project ήταν κάτω από την συνεργασία του University of North Carolina at Charlotte με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Από το 2011 μέχρι 2018 συνεργάστηκε εθελοντικά με την κα Χαρά Δημοπούλου από την Εστία Επιστημών Πάτρας και οργάνωσαν μαζί τηλεδιασκέψεις όπου συμμετείχαν μαθητές από το Socrates Academy αρχικά. Το 2018 οργάνωσαν 4 τηλεδιασκέψεις με μαθητές από το Socrates Academy και το Αρσάκειο Πάτρας. Από το 2018 ξεκίνησε εθελοντικά και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συνεργασία με την Ελληνική Mensa σαν σύμβουλος στα μαθηματικά.

 

 Διοικητικά Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αθήνας:  Ηλιάνα Γουναλάκη

 Διοικητικά Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης: Κώστας Μπανάκας

 

 Υπεύθυνη Γονέων:  Σωτηρία Κοτοπούλου,  Χρύσα Χοντζοπούλου (Parent Facilitator) 

 

Υπεύθυνη αξιολογήσεων (WISC Test) και Συμβουλευτικής Γονέων

Μαριέτα Παπακωνσταντίνου - Ψυχολόγος, MSc

   Η Μαριέτα Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου UCL (University College London, UK), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στηνκλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκωνλαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής τουΠανεπιστημίου Kings College London(MSc in Mental Health Studies). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης συνεργάστηκε με την ψυχιατρική κλινική Bethlem Royal Hospital και το Lambeth Hospital, του Kings College London προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα της. Έπειτα συνέχισε ολοκληρώνοντας διετές μεταπτυχιακό δίπλωμα (PGDip Psychoanalytic Observational Studies, London UK) Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, στο University of East London Tavistock and Portman NHS Foundation Trust.

   Μέρος της μετεκπαίδευσής της ήταν και το πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, το οποίο παρακολούθησε στο Metàfora στην Βαρκελώνη. Επιπροσθέτως, έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών (πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), στον τομέα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς ως εκπαιδευτική μέθοδο ατόμων με αυτισμό.

   Έχει εργαστεί σε γενικό σχολείο στο Λονδίνο σαν υπεύθυνη προγράμματος ειδικής αγωγής στη Δυσαριθμησία, παρέχοντας ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.Σήμερα, συνεργάζεται μειδιωτικά πλαίσια θεραπείας παιδιών,με κύριο έργο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Από τον Σεπτέμβριο 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Ελληνική MENSA. Είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών και εφήβων, ηλικίας 6 έως 16 ετών, μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-III και από το 2018 και του τεστ WISC-V. Η εργασιακή της εμπειρία στους παραπάνω τομείς είναι 7ετής. 

 Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική