Hellenic MENSA

O οργανισμός

Η MENSA είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός σκοπός το οποίου είναι η αναγνώριση, η υποστήριξη, η έρευνα και η προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας ως μέσο έκφρασης αλλά και ως μέσο προόδου της ανθρωπότητας. Αυτή η διεθνής κοινότητα ανθρώπων απαρτίζεται από μέλη των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης τους κατατάσσει στο ανώτερο 2% του πληθυσμού. Για την εισαγωγή στην MENSA o Δ.Ν. αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Τα μέλη της MENSA αποτελούν εξ' ορισμού μειονότητα, εφ' όσον μόνο το 2% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος. Από αυτή τη σκοπιά, ο οργανισμός αποτελεί ένα σύνολο ανθρώπων που απέχουν στατιστικά από το μέσο όρο και τους παρέχει ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ενταχθούν, να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να αλληλεπιδράσουν. Όλα τα μέλη της MENSA είναι ισότιμα ανεξαρτήτως φυλής, ηλικίας, φύλου, θρησκεύματος, πολιτικών πεποιθήσεων, επαγγέλματος και κοινωνικής τάξης. Ως εκ τούτου η MENSA ως σύνολο δεν έχει και δεν διατυπώνει πολιτικές ή θρησκευτικές θέσεις.

H Ελληνική MENSA είναι ενεργή με πολλές δράσεις των μελών της που αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα: από συναντήσεις για επιτραπέζια παιχνίδια, επίλυση γρίφων λογικής, ποδηλασίες, περιηγητικές εκδρομές αλλά και επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, παραστάσεις (θεατρικές και κινηματογραφικές), μέχρι οργανωμένες δράσεις για αιμοδοσία, διασωστική και φιλανθρωπία. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετάσχει στις Ομάδες Ειδικών Ενδιαφερόντων (S.I.G.) κλασικής μουσικής, φυσικής/μαθηματικών, εικαστικών/πολιτιστικών, φωτογραφίας, σκακιού, μπριτζ, αστρονομίας, πληροφορικής, ποίησης, φιλοσοφίας, καριέρας/επαγγελματικής ανάπτυξης, υγείας/άθλησης, προσωπικής βελτίωσης, επικαιρότητας, γρίφων λογικής, πινγκ-πονγκ, ποδηλάτου, χορού, κινηματογράφου και πολλές άλλες. Η MENSA παρέχει ένα πλαίσιο από ελκυστικές προοπτικές τόσο για τα μικρότερα όσο και για τα μεγαλύτερα μέλη. Μας αρέσει να συζητάμε, να συναντιόμαστε, να αλληλογραφούμε και να διασκεδάζουμε. Στη MENSA μπορεί κανείς να συναντήσει και να συναναστραφεί με άτομα όλων των ηλικιών και να ενημερώνεται για συναντήσεις και δράσεις που γίνονται από τους αντίστοιχους οργανισμούς Mensa από όλες τις χώρες του κόσμου. Στο χώρο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και πραγματοποιούνται ομιλίες για πολλά ενδιαφέροντα θέματα από διαχείριση κινδύνων (riskmanagement) μέχρι ιστορική συζήτηση για το δυτικό πολιτισμό. Τα μέλη ανταλλάζουν τις απόψεις τους ελεύθερα στις συναντήσεις, διοργανώνουν παρουσιάσεις για τις ομιλίες αλλά και εκφράζονται μέσω άρθρων, επιστημονικών δημοσιεύσεων, σκίτσων, κόμικς, δικών τους γρίφων, ποιημάτων και διηγημάτων μέσα από το πλούσιο σε ύλη περιοδικό που εκδίδεται σε εξαμηνιαία βάση.

Σήμερα η Ελληνική MENSA βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης (Full National MENSA), συμμετέχει δια του προέδρου της με δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο προέδρων της Διεθνούς MENSA (Mensa International) και αριθμεί πάνω από 1200 ενεργά μέλη σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Αναλαμβάνει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, παιδαγωγικές δράσεις μέσα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα Χαρισματικότητας, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γρίφων Λογικής (World Puzzle Federation) και λαμβάνει μέρος σε επιστημονικές έρευνες αναφορικά με τις συμπεριφορές και τις ανάγκες ευφυών ανθρώπων. Έχει ιδρύσει το αθλητικό σωματείο "Στέγη Πνευματικών Αθλημάτων ΜΕΝΣΑ" με τμήματα σκάκι, μπριτζ κα. Ο οργανισμός μας έχει συνεργασίες με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, διεξάγει ομαδικά τεστ IQ σε όλη την Ελλάδα και στα πλαίσια του λειτουργούν δεκάδες Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος (SIG). Η Ελληνική MENSA διοργανώνει διαλέξεις, συναντήσεις, think-tank groups, ημερίδες και συνέδρια ενώ κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στην κοινωνία.

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική