Hellenic MENSA

Για τους εκπαιδευτικούς

Το νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί προσεχώς

 

 

Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας Ελληνικής MENSA


Η μετεκπαίδευση στον τομέα της χαρισματικότητας είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί υπεύθυνα ο εκπαιδευτικός να αναπτύξει τεχνικές για να συναντήσει τις ανάγκες των παιδιών που απολαμβάνουν και αναζητούν δημιουργικές και ακαδημαϊκές προκλήσεις. Με την Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας της Ελληνικής MENSA, οι εκπαιδευτικοί δεν περιορίζονται στα δεδομένα της παραδοσιακής σχολικής τάξης, εξειδικεύονται και είναι ικανοί να εργαστούν επιπλέον σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης. Στην Ελληνική Mensa επισημαίνουμε την σπουδαιότητα του να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αναγνωρίζουν τους μαθητές με υψηλές δυνατότητες και να τους προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγική και κατάλληλα σύνθετη διδασκαλία ή να τους παραπέμπουν για επίσημη αναγνώριση, αντικειμενικές μετρήσεις και άλλες σχετικές υπηρεσίες. O ευρύτερος στόχος μας για κάθε εκπαιδευτικό που έρχεται σε επαφή με την Ελληνική Mensa είναι η εξοικείωσή του με τις τελευταίες έρευνες, προγράμματα σπουδών, παιδαγωγικές θεωρίες, και διδακτικές τεχνικές για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της εκπαίδευσης των χαρισματικών και ταλαντούχων σε κάθε εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στόχοι για τη Βεβαίωση Παιδαγωγού Χαρισματικότητας:

• Ανάλυση των βασικών θεμελιακών θεωριών για τη χαρισματικότητα.
• Εφαρμογή της γνώσης για τα χαρακτηριστικά των χαρισματικών μαθητών σε παιδαγωγικά πλαίσια, δημιουργώντας το ευνοϊκό για αυτούς περιβάλλον.
• Παρουσίαση τεχνικών με τις οποίες το περιβάλλον στην τάξη και το παιδαγωγικό πρόγραμμα έχει εξίσου σε προτεραιότητα, παράλληλα με την ακαδημαϊκή πρόκληση, τη δημιουργικότητα και τις θετικές κοινωνικές δεξιότητες.
• Καθοδήγηση με ψυχοπαιδαγωγικούς τρόπους για την παρακίνηση των μαθητών να βλέπουν τα ταλέντα τους ως μέρος του συνόλου, σε σύνδεση με την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, και τον ρόλο της επικοινωνίας στην εξέλιξη των ικανοτήτων.

Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Ένας κηπουρός μπορεί να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά; Μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τροπικό φυτό σε μεσογειακό κλίμα άμα δεν το βάλεις σε θερμοκήπιο;

Είναι απαραίτητη η προσαρμοσμένη εκπαίδευση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει τρόπος να παρέχουμε εξατομικευμένη ποιότητα εκπαίδευσης μαζί με τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης στα πλαίσια ανομοιογενών τάξεων πολλαπλών ταχυτήτων, σαν αυτές που εκ των πραγμάτων συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους.

Παρέχουμε έναν εξάμηνο κύκλο επιμόρφωσης που απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές και τελειόφοιτους φοιτητές παιδαγωγικού και συναφών σχολών που έχει ως στόχο την κατάρτιση τους επάνω σε τεχνικές διδασκαλίας οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτυχθούν ελεύθερα, βοηθώντας στην πλήρη εξέλιξη των δυνατοτήτων τους.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι εκπαιδευτικοί παιδοψυχολόγοι και ακαδημαϊκοί στην ειδική αγωγή. Υπάρχει βιωματική εκμάθηση διαφόρων τεχνικών διδασκαλίας ενώ το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ανάγκες που έχουν Χαρισματικοί & Ταλαντούχοι μαθητές. Ο κύκλος ολοκληρώνεται με την πρακτική άσκηση, η οποία περιλαμβάνει μελέτη περιπτώσεων, σχέδια εργασίας και πρακτική εφαρμογή τεχνικών σε διαγνωστικό και παρεμβατικό επίπεδο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι παρακάτω γενικές κατηγορίες:

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι ο έλεγχος των αιτήσεων θα χρειαστεί χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι για τα μέλη της ελληνικής MENSA, το username είναι ο αριθμός μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική