Hellenic MENSA

Γιατί να γίνω μέλος;

Το να γίνεις μέλος της MENSA μπορεί να δώσει περισσότερες διαστάσεις στη ζωή σου και να διευρύνει τους ορίζοντες σου. Μέσα από την MENSA σου ανοίγεται ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης ώστε να πάρεις μέρος αλλά και να οργανώσεις δράσεις όπως σου δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσεις ιδέες που θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τον οργανισμό σου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου, να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και να αποκτήσεις εμπειρία.

Το ότι θα κάνεις νέους φίλους και θα βρεις πνευματικά ερεθίσματα είναι δεδομένο, αλλά το σημαντικότερο ίσως είναι η αίσθηση ότι ανήκεις σε κάτι μοναδικό η οποία θα μεγαλώνει όσο συνειδητοποιείς ότι περιβάλλεσαι από ανθρώπους που είναι μοναδικοί και παρόλα αυτά, κατά κάποιο τρόπο, ίδιοι με σένα.

•  Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αριθμεί περίπου 145.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.
•  Η MENSA παρέχει ένα φάσμα από ελκυστικές προοπτικές.
•  Στη MENSA μπορείς ελεύθερα να αναπτύξεις τις ιδέες, σκέψεις, απόψεις και δράσεις σου.
•  Στη MENSA μας αρέσει να συζητάμε, να συναντιόμαστε και να διασκεδάζουμε.
•  Μπορείς να συναντήσεις ενδιαφέροντα άτομα κάθε ηλικίας και να ενημερώνεσαι για συναντήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πνευματική διέγερση: Η MENSA είναι μία κοινότητα ανθρώπων όπου υπάρχει πληθώρα διαφορετικών απόψεων. Λέγεται ότι σε ένα δωμάτιο με 12 Μενσανούς θα υπάρχουν 13 διαφορετικές απόψεις. Σαν μέλος μπορείς ελεύθερα να μοιράζεσαι την οπτική σου με τους άλλους αλλά και να πάρεις μέρος σε δεκάδες Ομάδες Ειδικών Ενδιαφερόντων. Μπορείς να πάρεις μέρος στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στα ετήσια Συμπόσια (Annual Gathering) που γίνονται σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπως είσαι ελεύθερος να συμμετάσχεις στις εκδηλώσεις οποιασδήποτε εθνικής MENSA ανά τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ακούσεις ομιλητές που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας. Επιπροσθέτως, σαν μέλος θα έχεις πρόσβαση και στη δανειστική βιβλιοθήκη της Ελληνικής MENSA.

Κοινωνική αλληλεπίδραση: Πολλά εσωστρεφή και εξωστρεφή μέλη συμμετέχουν στις δραστηριότητες του οργανισμού. Σαν μέλος μπορείς να συμμετάσχεις ενεργητικά ή παθητικά, να εκφράζεσαι ή να ακούς· η επιλογή είναι δική σου. Συνήθως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες μελών και προσκεκλημένων, απογεύματα με επιτραπέζια, τουρνουά γρίφων λογικής, επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, paintball, εξορμήσεις στην εξοχή και βραδιές κινηματογράφου. Δεν βλέπεις κάτι να σε ενδιαφέρει; Είσαι ευπρόσδεκτος να ξεκινήσεις τη δική σου δραστηριότητα!!! Όλες οι δραστηριότητες οργανώνονται από τα μέλη μας!

Αποδοχή: Τα μέλη της MENSA συχνά αναφέρονται στον οργανισμό σαν το “δεύτερο σπίτι τους”. Ο δεσμός μπορεί να είναι άμεσος και να κρατήσει μια ζωή. Στην MENSA αισθάνεσαι ελεύθερος να εκφράσεις τις απόψεις σου και να μοιραστείς τις ιδέες σου. Οι απόψεις σου θα βρουν σεβασμό, γόνιμη κριτική, αμφισβήτηση και αποδοχή. Μην περιμένεις όλοι να συμφωνήσουν μαζί σου! Σαν μέλος θα έχεις πρόσβαση σε κλειστό Forum όπως και στα group της Ελληνικής MENSA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου θα μπορείς να αλληλεπιδράσεις με τα μέλη.

Περιοδικό: Η Ελληνική MENSA εκδίδει το δικό της περιοδικό το οποίο αποτελείται από άρθρα, απόψεις και προτάσεις των μελών της, από γρίφους λογικής και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων της επικαιρότητας. Επίσης μέσα από αυτό ενημερώνει τα μέλη για τις δραστηριότητες της οργάνωσης και τις επερχόμενες συναντήσεις, ενώ ενημέρωση παρέχεται επίσης μέσα από το δίμηνο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο αλλά και τα διεθνή Newsletter.

Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος (SIGs): Στην Ελληνική MENSA υπάρχουν δεκάδες Ομάδες Ειδικών Ενδιαφερόντων (Special Interest Groups - S.I.G) που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα τόσο επιστημών και χόμπυ όσο παιχνιδιών και διασκέδασης και συνδέουν τα μέλη με κοινά ενδιαφέροντα! Μερικές από αυτές τις ομάδες αφορούν τη φυσική, την κλασική μουσική, την πληροφορική, την καριέρα, την φωτογραφία, το πινγκ-πογκ, το σκάκι που συγκεντρώνονται εβδομαδιαίως για μελέτη τακτικών, στρατηγικών αλλά και παιχνίδι. Αλλά και των εικαστικών-πολιτιστικών που σχεδόν κάθε εβδομάδα οργανώνουν επισκέψεις με ξενάγηση σε μουσεία, εκθέσεις και άλλες φορές παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή μονοήμερων εκδρομών. Η Ομάδα Ειδικών Ενδιαφερόντων γρίφων λογικής με έντονη παρουσία τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη με ηλεκτρονική ανάρτηση γρίφων για εξάσκηση από το σπίτι ή και με συναντήσεις για συλλογική προσπάθεια συνδυασμένο πολλές φορές και με παιχνίδι. Μπορείς να συζητήσεις στην ομάδα της ποίησης ή της φιλοσοφίας, ή να περιηγηθείς στα αστέρια με την ομάδα αστρονομίας ή στη γη με την ομάδα ποδηλάτου ή την ομάδα υγείας και άθλησης! Επίσης Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος (SIG) λειτουργούν και σε διεθνές επίπεδο!!

Πρόγραμμα SIGHT: Για τα μέλη που διασκεδάζουν να ταξιδεύουν, η MENSA δημιούργησε από το 1959, το παγκόσμιο πρόγραμμα SIGHT(Service for International Guidance and Hospitality forTravellers -Υπηρεσία Πληροφοριών, Προσανατολισμού και Φιλοξενίας για τους ταξιδιώτες)! Μια ιδέα του θεμελιωτή της MENSA Victor Serebriakoff. Ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών πρόθυμων να φιλοξενήσουν και να ξεναγήσουν μέλη της MENSA σε όλο τον κόσμο! Έτσι τα μέλη μπορούν να επισκεφτούν άλλες εθνικές MENSA για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις στο εξωτερικό ή απλώς για να κάνουν τουρισμό και να γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους. Χιλιάδες Μενσανοί σε ολόκληρο τον κόσμο σε περιμένουν! Αντίστοιχα και εδώ στη χώρα μας πολλά μέλη προσφέρονται να φιλοξενήσουν ή να δώσουν κατευθύνσεις σε μέλη από άλλες χώρες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα ώστε να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία με την καλύτερη δυνατή οργάνωση και βοήθεια τοπικά που ξεπερνάει τις περιορισμένες προτάσεις ενός ταξιδιωτικού οδηγού. Πολλές φορές μέσα από αυτές τις δραστηριότητες προκύπτουν φιλίες που διατηρούνται για πολλά χρόνια.

Τα μέλη έχουν ακόμα τη δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά και την οργάνωση της MENSA, στην ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου ή και υποψηφιότητα σε αυτό. Μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού της MENSA που εκδίδεται δυο (2) φορές κάθε χρόνο ή απλά να συνεισφέρει με άρθρα. Να προετοιμάσει και να παρουσιάσει θέμα της αρεσκείας του για την ομιλία που θα διοργανωθεί με συμμετοχή όλων ή να παραβρεθεί στη συνάντηση και να ανταλλάξει ελεύθερα τις απόψεις του με πολλά ενδιαφέροντα άτομα όλων των ηλικιών.

Μόνο τα μέλη της MENSA έχουν τα παρακάτω προνόμια:

  • Δωρεάν παροχή του περιοδικού και των Newsletter της Ελληνικής και της διεθνούς MENSA
  • Συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της MENSA εντός και εκτός συνόρων
  • Χρήση του προγράμματος SIGHT για ταξιδιωτικές αποδράσεις
  • Συμμετοχή στις Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος (SIGs)
  • Πρόσβαση στην MENSA Boutique για αγορά ειδών με το αναγνωρισμένο λογότυπο της MENSA
  • Συμμετοχή στο Forum και τα διαδικτυακά Group της MENSA, σε Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
  • Παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης (μέσω email και sms)
  • Βεβαίωση - πιστοποιητικό μέλους για κάθε χρήση και αναμνηστικό πιστοποιητικό (πάπυρος) μετά τα 5 χρόνια ενήμερο μέλος.

Δέξου την πρόκληση, ανακάλυψε τις δυνατότητες σου και δες πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να αποβεί η παρέα ανθρώπων με υψηλό IQ. Μπορεί να εκπλαγείς!!!

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική