Hellenic MENSA

Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle

Η Ελληνική MENSA είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle (WPF)

Εθνική Ομάδα Γρίφων Λογικής

Η Ελληνική Mensa είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γρίφων (World Puzzle Federation www.worldpuzzle.org). Κάθε χρόνο, οργανώνει διαγωνισμούς και πρωταθλήματα γρίφων λογικής και sudoku και μέσω προκριματικών επιλέγει τους κορυφαίους παίκτες που απαρτίζουν την εθνική ομάδα και συμμετέχουν με τα χρώματα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sudoku που διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα Παγκόσμια

Για μία εβδομάδα κάθε χρόνο, οι κορυφαίοι “puzzlers” και “sudokuers” του κόσμου συναντιούνται σε μια μεγάλη, φωτεινή αίθουσα και λύνουν τους πιο περίτεχνους γρίφους και τα πιο προκλητικά sudoku με αντίπαλό τους το χρόνο. Από επαγγελματίες puzzlers Αμερικάνους υπαλλήλους της Google και αθλητές Κινέζους που προπονούνται 8 ώρες την ημέρα μέχρι ταχυδρόμους από τη Ελβετία, συνταξιούχους Δανούς ή δεκάχρονα παιδιά από τις Φιλιππίνες, όλοι έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τους γρίφους και ό,τι παιδεύει το μυαλό.

Η Ελληνική Mensa με ενέργειες του προέδρου της Χρήστου Αποστολίδη το 2009, αναγνωρίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στη παγκόσμια ομοσπονδία! Έτσι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην Αττάλεια (Τουρκία) και έκτοτε συμμετέχει με πλήρη ομάδα, 2010 στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), και στην Παπρότνια (Πολωνία), 2011 στο Έγκερ (Ουγγαρία), 2012 στην Κραλιέβιτσα (Κροατία), 2013 στο Πεκίνο (Κίνα), 2014 στο Λονδίνο (Αγγλία), 2015  στη Σόφια (Βουλγαρία) και 2016 στο Σένεκ (Σλοβακία). Το 2017 λόγω απόστασης και κόστους δεν συμμετείχε στη Bangalore (Ινδία). Το 2018 συμμετείχε στην Πράγα (Τσεχία) και το 2019 στην Κιρχάιμ (Γερμανία). 

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Puzzles και Sudoku για το 2020 που θα πραγματοποιούνταν στη Σαγκάη της Κίνας, αναβλήθηκαν αρχικά για το 2021 και τελικά ματαιώθηκαν και θα αντικαταστάθηκαν με διαδικτυακό τουρνουά.

Για το έτος 2022 τα παγκόσμια πρωταθλήματα Puzzles και Sudoku πραγματοποιήθηκαν στην Κρακοβία της Πολωνίας, 16 με 23 Οκτωβρίου 2022. 

https://www.wspc2022.com/

 

Τα Πανελλήνια

Από το 2011 η Mensa έχει διοργανώσει Τουρνουά Γρίφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τιμητικές διακρίσεις στους νικητές και φυσικά τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να λύσουν όλοι καινούρια, ενδιαφέροντα είδη γρίφων που ως επί το πλείστον δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ακόμη, παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει κάποιος online αν δεν μπορεί να παρευρεθεί στα events. Για το 2022 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γρίφων διοργανώνει δύο Grand Prix σε οκτώ γύρους, ένα Γρίφων και ένα Sudoku με δωρεάν συμμετοχή για όλους (όχι απαραίτητα μέλη της Mensa!). Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, ανακοινώνονται τα είδη στα οποία διαγωνίζονται οι παίκτες, οι οποίοι παίζουν από το σπίτι τους. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2013, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Mensa, οι Έλληνες παίκτες με την καλύτερη συνολικά επίδοση στους γύρους του Grand Prix κατόπιν μπαράζ, στελεχώνουν την ελληνική αποστολή για τα εκάστοτε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. 

https://www.mensa.org.gr/home-gr/1438-pagkosmia-protathlimata-puzzle-sudoku-2022-prokrimatika-grand-prix

 

 

Διαβάστε τα ετήσια NEWSLETTER  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γρίφων Λογικής (World Puzzle Federation) :

http://www.worldpuzzle.org/publications/wpf-newsletter/

 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική