Hellenic MENSA

ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (S.I.G.)


Puzzles (Γρίφων Λογικής)
Ένα S.I.G. για τους λάτρεις των sudoku, kakouro, hitori και κάθε λογής logic puzzle.Υπάρχουν εκατοντάδες είδη γρίφων,από απλούς που λύνονται σε δευτερόλεπτα μέχρι... άλυτους!Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, μολύβι και ...υπομονήΕικαστικών – Πολιτιστικών εκδηλώσεων
Σκοπός του  SIG είναι η επαφή με τα εικαστικά - θεατρικά δρώμενα, που καταγράφουν το χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και να προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ενασχόλησης και ηλικίας, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και της δημιουργικότητάς του.
ΣκάκιΣκάκι
Ένα S.I.G. για τους λάτρεις του σκακιού
Φωτογραφία
Ένα S.I.G. για τους λάτρεις της φωτογραφίας
 
ΕπικαιρότηταΕπικαιρότητα
Συναντήσεις γίνονται ορισμένες Πέμπτες ή Κυριακές ανάλογα με προηγηθείσα ανακοίνωση.
ΦιλοσοφίαΦιλοσοφία
Ξεκινάμε μια ομάδα που θα εστιάζει σε φιλοσοφικές έννοιες. Ο καθένας θα έρχεται με τις απόψεις του, με τη θεώρηση του, με τις επιρροές του και θα κουβεντιάζουμε επάνω σε ιδέες. Δε θα κάνουμε κουβέντα επάνω σε φιλοσόφους αλλά διαλεκτική επάνω σε απόψεις... Καλωσήρθατε!Κλασική ΜουσικήΚλασική Μουσική
S.I.G. για όσους ενδιαφέρονται για την Κλασική Μουσική και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από αυτήν.
Φυσική/Μαθηματικά
S.I.G. σχετικά με ζητήματα των κορυφαίων Θετικών Επιστημών. Εξελίξεις, προβλήματα και προβληματισμοί.
Αστρονομίας
Σκοπός του S.I.G είναι η παροχή πληροφοριών στα γενικότερα αστρονομικά θέματα, η ανταλλαγή απόψεων στον παρατηρησιακό τομέα-αστροπαρατήρηση, αστροφωτογραφία-μεταξύ των μελών μας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, η συμμετοχή σε ομιλίες διακεκριμένων αστρονόμων και αστροφυσικών και εξορμήσεις με τηλεσκόπια.
Καριέρας
Καριέρα -Επαγγελματική Ανάπτυξη
1. Συμβουλές καριέρας: Ατομικά για κάθε μέλος προτάσεις για την καριέρα του και Ομαδικά αναλύοντας TIPS (Training for Intervention ProcedureS)
2. Σεμινάρια: Συνέντευξης στο οποίο θα αναδειχθούν βήματα και συμβουλές για να μπορέσει κάποιος να δώσει μια σωστή συνέντευξη. • Βιογραφικού • Γλώσσα του σώματος  • Workout συνεντεύξεων
3. Τεστ Ικανοτήτων : Θα δίνονται τεστ με τα οποία θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει που έχει ταλέντο. Test επαγγελματικού προσανατολισμού.
paideiaΠαιδεία
Ο στόχος αυτού του S.I.G είναι να φωτίσει (από διάφορες πλευρές), το πρόβλημα της "Παιδείας", στην σύγχρονη Ελλάδα.
Με την λέξη παιδεία, δεν εννούμε μόνο την 3βάθμια εκπαίδευση, τα γαλλικά και το πιάνο... Για μας, παιδεία είναι κάτι γενικότερο, κάτι μεγαλύτερο... από αυτά. Παιδεία είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπο, η παιδεία κρίβεται σε μικρά πράγματα, καθημερινά. Να μην κλέβεις την εφορεία, να μην περνάς με κόκκινο το φανάρι, να μην παρκάρεις το αμάξι σου όπου να'ναι αδιαφορώντας, να κόβεις απόδειξη (όπως οφείλεις) κ.ο.κ...
  Ποίησης
Χώρος στον οποίο τα μέλη μπορούν να δημοσιεύουν κείμενα, φωτογραφίες και εκδηλώσεις σχετικές με την τέχνη της ποίησης, ποιητές και ποιητικά έργα.
 
Το S.I.G. που ασχολείται με την τεχνολογία, τους υπολογιστές, τις τελευταίες εξελίξεις για όσους ασχολούνται, αλλά και εκμάθηση βασικών όρων και λειτουργιών για όσους θέλουν να μάθουν!
Στο SIG αυτό τι θα κάνουμε? Θα μελετάμε θέματα που έχουν σχέση με τις 4 κολόνες της ζωής: Υγεία, Σχέσεις, Χρήματα (εργασία) και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Άσκηση και Υγεία
Διαφόρων επιπέδων δυσκολίας πεζοπορικές διαδρομές με στόχο την εκγύμναση αλλά και την ξενάγηση σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Συναντήσεις των μελών για συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και τον αθλητισμό. 
Πινγκ-Πονγκ
Το S.I.G. Πινγκ Πονγκ δημιουργήθηκε με σκοπό την γνωριμία και προαγωγή του αθλήματος.
 Χορός
Υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για την ευτυχία, και ο χορός είναι ένας από αυτούς! Σε αυτό το S.I.G. όλα περιστρέφονται γύρω από τον χορό.
Ποδήλατο
Η ομάδα ποδηλάτου σε πρώτη φάση, συμμετέχει σε ποδηλατικές δραστηριότητες.
Κινηματογράφος
Το S.I.G. Κινηματογράφου έχει ως κύριο αντικείμενο τη οργάνωση βραδιών κινηματογράφου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα επιδιώκεται να αναλαμβάνει ένα μέλος, με σχετική κατάρτιση, επαγγελματική ή μη, να μας ενημερώνει σχετικά με την ταινία, ώστε να δημιουργείται το έρεισμα για τη δημιουργία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αναμεταξύ των μελών μετά το πέρας της προβολής.
Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Ως Εκπαίδευση Ενηλίκων ορίζονται όλες οι μορφές μάθησης που λαμβάνουν οι ενήλικοι αφότου έχουν τελειώσει την αρχική τους εκπαίδευση και κατάρτιση όσο και αν έχει κρατήσει αυτή.
Επιτραπέζια Παιχνίδια - Escape Rooms
Σκοπός του S.I.G. είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους που διασκεδάζουν παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και να προσφέρει την ευκαιρία στα μέλη του να ψυχαγωγηθούν μέσα από τη συμμετοχή σε "δωμάτια απόδρασης".
 Μπριτζ (Bridge)
Ένα S.I.G. που απευθύνεται κυρίως στα μέλη που ενδιαφέρονται να μάθουν Bridge ή που θέλουν να βελτιωθούν ώστε να συμμετέχουν στο μέλλον σε αγώνες. Το Bridge είναι αναγνωρισμένο πνευματικό άθλημα όπως το σκάκι.
Τεχνολογίας - Καινοτόμων Εφαρμογών
Τα πάντα γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

 Mensa Greek Expats

Μια ομάδα που διατηρεί τους δεσμούς της Ελληνικής Mensa με τους απανταχού Έλληνες Μενσανούς!

Μπιρίμπας

Σκοπός του S.I.G. Μπιρίμπας είναι η διοργάνωση συναντήσεων, στις οποίες μέλη της MENSA και μη, παίζουν μπιρίμπα!

Vegans & Vegetarians

Το S.I.G. απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για έναν υγιεινό και οικολογικό τρόπο ζωής προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική