Hellenic MENSA

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής MENSA!

Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς & Master classes εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού

mensa master classes

Η Ελληνική MENSA, ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την ανθρώπινη ευφυΐα, μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε στις 29 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής, για τα Χαρισματικά Παιδιά και τις Ιδιαίτερες Ανάγκες τους (http://gifted.mensa.org.gr/), και με αφορμή την ευαισθητοποίηση περισσότερων από 850 γονέων και εκπαιδευτικών που παρευρέθηκαν σε αυτή, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα διοργανώνοντας τις παρακάτω δράσεις για το σχολικό έτος 2012-2013:

επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς &

master classes εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού

Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν στις 11&15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, θα στεγαστούν στη σχολή Μωραΐτη ενώ γίνονται σε συνεργασία με το Europalso, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

             Η πρώτη εκ των δράσεων απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές ή τελειόφοιτους φοιτητές παιδαγωγικού και έχει στόχο την επιμόρφωση τους επάνω σε τεχνικές διδασκαλίας οι οποίες επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτυχθούν ελεύθερα, βοηθώντας στην πλήρη εξέλιξη των δυνατοτήτων τους.

            Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού (8-12 ετών) με αυξημένες ικανότητες, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα εμπλουτισμού της ύλης που διδάσκονται στο δημοτικό, με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβουν τα μαθήματα σε βάθος, να δουν πως συνδέεται το ένα με το άλλο, αλλά και να αντιληφθούν τη χρηστική τους αξία.

A. Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

          

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια επιμελούνται παιδοψυχολόγοι και ακαδημαϊκοί, θα γίνονται κάθε Τρίτη απόγευμα και θα διαρκούν 3 ώρες. Οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα θα κληθούν να εφαρμόσουν όσα διδαχθούν ενώ το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω γενικές κατηγορίες:  

Problem based learning

Project based learning

Διαφοροποιημένη - Προσαρμοσμένη εκπαίδευση (Differentiation)

Επισήμανση Χαρισματικών παιδιών

Αξιολόγηση Χαρισματικών παιδιών

Το μηνιαίο κόστος για κάθε εκπαιδευτικό είναι 100 ευρώ.

B. Master classes εμπλουτισμού της ύλης


Τα master classes θα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί για 3 ώρες, θα είναι απαιτητικά και θα εκτείνονται σε μια πληθώρα μαθημάτων. Θα γίνεται συνδυαστική εκμάθηση ενώ θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε έννοιες παρά σε μεθόδους. Με αυτό τον τρόπο θα περάσει στους μαθητές μια ολιστική προσέγγιση των μαθημάτων, θα δουν πρακτικές εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, αλλά θα βρουν και τρόπους έκφρασης μέσα από αυτά. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μόνα τους αλλά και σε ομάδες, ενώ θα αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, την κριτική τους ικανότητα, τις ερευνητικές τους δεξιότητες, ενώ θα αναγνωρίσουν την αξία της γνώσης και της προσφοράς. Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ, με μόνο κριτήριο επιλογής τις ικανότητες και τις ανάγκες των παιδιών. Παράλληλα θα λειτουργήσει και συμβουλευτική των γονέων.

                Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο προβάλει την ευαισθησία της MENSA και αναδεικνύει μια παιδαγωγική προσέγγιση προσαρμοσμένης εκπαίδευσης. Προωθούμε την επιστημονική μεταχείριση χαρισματικών παιδιών και γινόμαστε αρωγοί στην προσαρμοσμένη εκπαίδευση. Αυτός εξ άλλου είναι και ο σκοπός μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: .

υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου

(τηλ: 6937021363 email: )

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=485906

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς & Master classes εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού